Connect with us
Publicitate

TEIUȘ

VINERI: Manifestări dedicate martirului Ion Arion şi spectacol folcloric la Teiuş, în Anul Centenar

Publicat

teius

Centenarul Marii Uniri de la 1918 va fi sărbătorit aşa cum se cuvine şi în oraşul Teiuş. Autorităţile locale vor inaugura vineri bustul stegarului Ion Arion, pe Aleea personalităţilor teiuşene, iar programul va fi întregit de un simpozion şi un spectacol folcloric.

După ce, în vară, a fost inaugurat Monumentul soldatului român, un omagiu adus eroilor căzuţi în bătăliile pentru reîntregirea neamului, administraţia locală din Teiuş a pregătit un nou moment de aducere aminte.

Vineri, 23 noiembrie, la Casa de Cultură a oraşului Teiuş se va desfăşura un simpozion cu tema “Ion Arion – patriot înflăcărat şi martir al neamului românesc”, organizat în colaborare cu Liceul Teoretic Teiuş şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Stegarul Ion Arion, singurul martir al Unirii, a fost ucis în gara CFR Teius de gloanţele gărzii maghiare.

“Din cadrul programului, menţionăm că, începand cu ora 13.00, pe Aleea Personalităţilor Teiuşene din zona centrală a orasului se va dezveli bustul eroului martir Ion Arion, urmat  de la ora 15.00 de un spectacol folcloric, “Obiceiuri şi tradiţii zonale:  Iara – Teiuş”, a precizat primarul oraşului Teiuş, Mirel Vasile Hălălai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax