Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ministrul Victor Negrescu, la Alba Iulia. Participă la „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”

Publicat

Victor Negrescu

O nouă ediție a „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, se desfăşoară vineri la Alba Iulia.

La eveniment, care va aborda tematica „Europa convergenței: inovare și digitalizare“, va fi prezent ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Conceptul „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor, și se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public. „Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 și au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar, transmit organizatorii.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în inițiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european – atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada iulie – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an, potrivit sursei citate.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate şi discutate în cadrul Consiliului European (decembrie 2018), precum și în perspectiva Summit-ului informal de la Sibiu (9 mai 2019) privind viitorul Europei.

Evenimentul de la Alba Iulia se desfăşoară vineri, 14 septembrie, de la ora 16.00, în Amfiteatrul A9 al Universității „1 Decembrie 1918“.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. MU1E P5D

  joi, 13.09.2018 la 15:17

  Serios? Nu cumva vine sa-si vada protejatul Medrea pe care tocmai l-a mentinut in functie anul acesta? E vorba de bolovanul de la Electrica, daca cineva nu stie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Cel mai mare bolovan al orasului Alba Iulia, municipiu resedinta de judet!!!!!!!!!!!!!!!!
  Iar incompetenta lui da pe dinafara, cat ii de gras si tot nu ajunge ambalajul sa ascunda incompetenta!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nu a existat candidat mai competent decat Medrea, sustinut de broscoiul de Negrescu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba, sub COD GALBEN de vreme rea, duminică, de la ora 12. Ploi torențiale, descărcări electrice, grindină, vijelii

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de vreme rea. Duminică, 16 iunie, între orele 12:00 – 22:00, în județ dar și în cea mai mare parte a țării se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Județele aflate sub atenționarea Cod […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Circulația pe Autostrada Lugoj – Deva se deschide la sfârșitul lunii iulie. Precizări făcute de ministrul Transporturilor

Publicat

Circulaţia pe tronsonul de autostradă Lugoj – Deva se va deschide la sfârşitul lunii iulie, cu excepţia secţiunii E de pe lotul 2, unde vor fi construite ecoductele pentru mamifere mari, a transmis Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat joi șantierele autostrăzii Lugoj-Deva. Prima oprire a fost pe lotul 4, aici […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Concursul serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, faza județeană Alba. CLASAMENT

Publicat

Timp de două zile, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Unirea” al judeţului Alba s-au întrecut în faza județeană a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Joi, după ceremonia de deschidere desfășurată la sediul Detașamentului de pompieri Aiud, concurenţii au susţinut două probe practice, scara de fereastră și ştafeta 4 x 100 m. Vineri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: RUSALIILE sau Pogorârea Duhului Sfânt. Superstiții și obiceiuri ca oamenii să fie feriţi de rele

Publicat

Ortodocşii sărbătoresc duminică şi luni Cincizecimea sau Pogorârea Sfântului Duh peste sfinţii apostoli, cunoscută în popor drept Duminica Mare sau Rusaliile, ocazie cu care se încheie ciclul pascal: Învierea, Înălţarea şi Pogorârea Duhului Sfânt. Suprapunerea Pogorârii Sfântului Duh peste sărbătoarea populară a Rusaliilor îngreunează disocierea obiceiurilor şi practicilor creştine de cele precreştine. În unele zone, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate