Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ministrul Victor Negrescu, la Alba Iulia. Participă la „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”

Publicat

Victor Negrescu

O nouă ediție a „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, se desfăşoară vineri la Alba Iulia.

La eveniment, care va aborda tematica „Europa convergenței: inovare și digitalizare“, va fi prezent ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Conceptul „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor, și se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public. „Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 și au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar, transmit organizatorii.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în inițiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european – atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada iulie – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an, potrivit sursei citate.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate şi discutate în cadrul Consiliului European (decembrie 2018), precum și în perspectiva Summit-ului informal de la Sibiu (9 mai 2019) privind viitorul Europei.

Evenimentul de la Alba Iulia se desfăşoară vineri, 14 septembrie, de la ora 16.00, în Amfiteatrul A9 al Universității „1 Decembrie 1918“.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. MU1E P5D

  joi, 13.09.2018 la 15:17

  Serios? Nu cumva vine sa-si vada protejatul Medrea pe care tocmai l-a mentinut in functie anul acesta? E vorba de bolovanul de la Electrica, daca cineva nu stie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Cel mai mare bolovan al orasului Alba Iulia, municipiu resedinta de judet!!!!!!!!!!!!!!!!
  Iar incompetenta lui da pe dinafara, cat ii de gras si tot nu ajunge ambalajul sa ascunda incompetenta!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nu a existat candidat mai competent decat Medrea, sustinut de broscoiul de Negrescu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Prețul carburanților fără taxe, peste media UE. Scumpire accelerată a benzinei în România, în ultimele 4 săptămâni

Publicat

scumpiri

Preţul carburanţilor fără taxe în România continuă să fie mai mare decât media Uniunii Europene, iar, în cazul benzinei, scumpirea din ultimele patru săptămâni a fost mai mare decât cea de la nivelul blocului comunitar, potrivit datelor publicaţiei Oil Bulletin a Comisiei Europene, scrie Romania24.ro. În România, benzina costă în prezent, fără taxe, 0,536 euro […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Oprirea interzisă pe strada Mihai Viteazul din Alba Iulia. Restricţii pe un tronson

Publicat

oprire interzisa

Primăria Alba Iulia anunţă restricţii de oprire pe strada Mihai Viteazul din centrul oraşului. “Începând cu data de 21.03.2019 s-au instituit restricții de oprire a vehiculelor pe str. M. Viteazul sectorul cuprins între intersecția cu str. O.Goga și intersecția cu str. L.Blaga”, anunţă Primăria.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de lei, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate