Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ministrul Victor Negrescu, la Alba Iulia. Participă la „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”

Publicat

Victor Negrescu

O nouă ediție a „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, se desfăşoară vineri la Alba Iulia.

La eveniment, care va aborda tematica „Europa convergenței: inovare și digitalizare“, va fi prezent ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Conceptul „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor, și se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public. „Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 și au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar, transmit organizatorii.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în inițiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european – atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada iulie – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an, potrivit sursei citate.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate şi discutate în cadrul Consiliului European (decembrie 2018), precum și în perspectiva Summit-ului informal de la Sibiu (9 mai 2019) privind viitorul Europei.

Evenimentul de la Alba Iulia se desfăşoară vineri, 14 septembrie, de la ora 16.00, în Amfiteatrul A9 al Universității „1 Decembrie 1918“.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. MU1E P5D

    joi, 13.09.2018 at 15:17

    Serios? Nu cumva vine sa-si vada protejatul Medrea pe care tocmai l-a mentinut in functie anul acesta? E vorba de bolovanul de la Electrica, daca cineva nu stie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cel mai mare bolovan al orasului Alba Iulia, municipiu resedinta de judet!!!!!!!!!!!!!!!!
    Iar incompetenta lui da pe dinafara, cat ii de gras si tot nu ajunge ambalajul sa ascunda incompetenta!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Nu a existat candidat mai competent decat Medrea, sustinut de broscoiul de Negrescu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax