Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ministrul Victor Negrescu, la Alba Iulia. Participă la „Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene”

avatar

Publicat

Victor Negrescu

O nouă ediție a „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, organizate de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, se desfăşoară vineri la Alba Iulia.

La eveniment, care va aborda tematica „Europa convergenței: inovare și digitalizare“, va fi prezent ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Conceptul „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor, și se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public. „Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 și au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar, transmit organizatorii.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în inițiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european – atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada iulie – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an, potrivit sursei citate.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate şi discutate în cadrul Consiliului European (decembrie 2018), precum și în perspectiva Summit-ului informal de la Sibiu (9 mai 2019) privind viitorul Europei.

Evenimentul de la Alba Iulia se desfăşoară vineri, 14 septembrie, de la ora 16.00, în Amfiteatrul A9 al Universității „1 Decembrie 1918“.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. avatar

  MU1E P5D

  joi, 13.09.2018 la 15:17

  Serios? Nu cumva vine sa-si vada protejatul Medrea pe care tocmai l-a mentinut in functie anul acesta? E vorba de bolovanul de la Electrica, daca cineva nu stie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Cel mai mare bolovan al orasului Alba Iulia, municipiu resedinta de judet!!!!!!!!!!!!!!!!
  Iar incompetenta lui da pe dinafara, cat ii de gras si tot nu ajunge ambalajul sa ascunda incompetenta!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nu a existat candidat mai competent decat Medrea, sustinut de broscoiul de Negrescu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanț revoltător al CFR. Trenurile au întârziat șase ani într-u an

avatar

Publicat

tren CFR

Șase ani într-un an. Atât au au avut întârzieri trenurile din România în anul 2018. Statistica vine chiar de la Ministerul Transporturilor. Şi în timp ce la noii oficiali se mulţumesc să constate dezastrul, în Japonia, şeful căilor ferate a demisionat, iar ministrul Transporturilor şi-a cerut public scuze când trenurile de acolo au adunat întârzieri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident în localitatea Trâmpoiele. O mașină în care se aflau trei persoane s-a răsturnat în râul Ampoi

avatar

Publicat

masina in ampoi

Trei persoane au rămas încarcerate după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 11.30 în localitatea Trâmpoiele. Potrivit IPJ Alba, persoanele sunt conștiente.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Până la 1 martie: Înscrieri pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar. Număr de locuri și condiții

avatar

Publicat

armata militari

Tinerii care își doresc o carierp militară trebuie să știe că început, prin Biroul Informare Recrutare, întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar şi comunică celor interesaţi următoarea ofertă educaţională pentru anul şcolar 2019-2020 (băieţi şi fete). Până la 1 martie au loc recrutări pentru învățământul universitar, postliceal și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Destinul Floricăi Maria Sas din Aiud. Sclavă într-un harem otoman a ajuns Lady în societatea britanică

avatar

Publicat

Florica Maria Sas, fost o exploratoare de origine transilvăneană, este cunoscută azi ca şi Lady Florence Baker. Naţionalitatea lui Sas este disputată şi de maghiari şi de austriaci. Florica s-a născut în 1841 la Aiud, pe atunci aflat sub ocupaţia Imperiului Austriac.     Viaţa tinerei care s-a născut pe 6 august 1841, la Aiud, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate