Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: „Nepoata – Soție”, primul spectacol din acest an susținut de trupa Skepsis, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Publicat

AFIS Compania de teatru Skepsis prezintă vineri, 27 ianuarie, primul spectacol din acest an, Nepoata-Soţie” – un spectacol din repertoriul grupului care surprinde caracteristicile de bază ale teatrului absurd ionescian.

Bazat pe piesa de teatru „Nepoata-Soţie”, de Eugene Ionesco, părintele absurdului, spectacolul propune pasaje interactive, un joc energic punctat de creativitate, entuziasm şi elemente de improvizaţie… cu Skepsis. Rând pe rând, o serie de personaje colorate vor încerca să dezlege o situaţie aparent imposibilă, argumentând şi luptând, comic, ironic, trăznit. Însă dincolo de absurdul formei, teatrul lui Ionesco reuşeşte să evidenţieze o consitenţă a fondului. Putem spune că absurdul limbajului descifrează un mesaj ascuns care dezvăluie ceva esenţial legat de firea umană, de societatea pe care o dezvoltăm prin relaţiile noastre şi în care, de multe ori, conexiunea sufletească cu celălalt dispare sufocată de lupta pentru putere, prestigiu. Omul lucid nu poate face nimic, dreptatea devine nedreptate prin aplicare unor legi strâmbe sau contracte absurde.

foto 1 Spectacolul marchează dubutul proiectului „Stagiunea cu Skepsis 2017”, un proiect prin care Grupul Skepsis îşi propune să ofere albaiulienilor, lunar, o serie de spectacole de sală, dar şi în aer liber.

Biletele (5 lei – preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari; 10 lei preţ întreg pentru adulţi) se pot achiziţiona la secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor începând cu miercuri, 25 ianuarie, de la ora 12:00. Încasările sunt direcţionate spre îmbunătăţirea şi reeditarea proiectului în viitor.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax