Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Pompieri din Franța și Polonia, la Alba Iulia de Ziua Protecției Civile. Participă la ceremonialul organizat de ISU Alba

Publicat

Ziua Protecției Civile va fi sărbătorită și la Alba Iulia, vineri, în cadrul unui eveniment organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, în Piața Cetății. Vor participa și pompieri din Franța și Polonia.

Potrivit ISU Alba, ceremonialul militar începe de la ora 12.00. Vor participa și două delegații de pompieri din Franța și Polonia, prezente în cadrul unui proiect Erasmus Plus (Tehnologii pentru pompieri).

Vor fi organizate puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă, va fi prezentată tehnica de intervenție și vor fi demonstrații de prim-ajutor.

Ziua Protecției Civile este sărbătorită în fiecare an, în 28 februarie, iar în 2020 sunt marcați 87 de ani de activitate. Potrivit legislaţiei adoptate în anul 2004 protecţia civilă împreună cu pompierii militari formează Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, instituţii formate pentru a îmbunătăţi reacţia în situaţii de urgenţă. La nivel judeţean s-a constituit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, sub directa preşedinţie a Prefectului, iar la nivel local au fost înfiinţate Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă, conduse de edilii unităţilor administrativ-teritoriale respective. Cu ajutorul acestor structuri, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă gestionează, coordonează şi acţionează efectiv, cu mijloacele şi forţele din dotare, pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente sau dezastre şi limitarea efectelor negative ale acestora.

Printre atribuţiile protecţiei civile se regăsesc: identificarea riscurilor existente în diferite zone, identificarea şi pregătirea preventivă a populaţiei cu privire la pericolele la care este expusă şi regulile de comportare, organizarea intervenţiei în situaţii de urgenţă, alarmarea populaţiei despre iminenţa pericolului, înlăturarea efectelor negative ale dezastrelor şi asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate. Măsurile de protecţie civilă trebuie să se realizeze din timp, la diferite niveluri organizatorice, zone, localităţi, de către toate organismele cu responsabilităţi stabilite de lege.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax