Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Prima minibibliotecă permanentă din Alba Iulia, deschisă în Cetatea Alba Carolina. Campania „Cărţile pe faţă”, la Alba Iulia Music&Film Festival

Publicat

Prima minibibliotecă permanentă în aer liber din Alba Iulia va fi inaugurată în cadrul festivalului “Alba Iulia Music & Film”, chiar în Cetatea Alba Carolina. Iniţiativa face parte din campania de promovare a lecturii, “Cărţile pe faţă”.

O căsuță de lemn ce adăpostește numeroase cărți interesante își va găsi locul printre băncile cetății, oferind un motiv în plus albaiulienilor și vizitatorilor de a petrece timp în spaţiul istoric.

Căsuţa minibibliotecă funcționează pe principiul Little free library – ”dacă duci cartea cu tine acasă, lasă alta la schimb” şi va fi îngrijită de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul cetăţenilor.

Odată cu inaugurarea căsuţei, se va desfăşura şi acțiunea ”Împrumută o carte de la bancă”, prin care vizitatorii cetății vor putea răsfoi cărți aflate chiar pe bănci.

Acțiunea începe vineri, la Palatul Principilor, în cadrul unui vernisaj pentru mobilier urban.

O parte din echipa “Cărţile pe faţă” va fi prezentă pe tot parcursul evenimentului în Cetate și va împărţi, alături de reprezentanţi ai Primăriei Alba Iulia, semne de carte realizate în culorile Cetăţii Alba Iulia, cu mesajul ”Dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul!”

Acțiunile campaniei “Cărţile pe faţă” din cadrul Alba Music & Film Festival s-au realizat cu sprijinul Primăriei Alba Iulia și sunt primele dintr-o serie de colaborări ce vor urma cu autoritățile municipiului.

”Suntem foarte încântați de colaborarea pe care o vom începe alături de Primăria Alba Iulia. Este frumos să vezi că sunt instituții publice dispuse să investească în cultură și în acțiuni care susțin și promovează cititul. Am văzut că mulți oameni din Alba Iulia au răspuns pozitiv campaniei Cărţile pe faţă pe internet și abia așteptăm să îi cunoaștem și față în față.” declară Victor Miron, unul dintre iniţiatorii campaniei.

“Cărțile pe față” este o inițiativă pornită la Cluj ce promovează cititul în moduri inedite. Din ianuarie 2014, campania a realizat deja numeroase acțiuni surprinzătoare prin care să încurajeze cititul într-un mod creativ, atât pe facebook, cât și în mediul offline. Campania înregistrează azi peste 12.000 de fani pe pagina de facebook și are nenumărați susținători.

Citeşte şi Alba Iulia Music & Film Festival. Filme româneşti, concerte, stand-up comedy, teatru în aer liber, „sufragerie urbană”. PROGRAMUL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax