Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vine la Alba Iulia, pentru deschiderea anului universitar de la UAB. Un secretar de stat va primi titlul de Doctor Honoris Causa

Publicat

studenti nou an universitar Studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se pregătesc să înceapă cursurile. Festivitatea de deschidere a noului a universitar va avea loc vineri, 2 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților, iar pe lângă cadre didactice și studenţi, la ceremonie va participa ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu.

Aproximativ 5.000 de studenți vor urma în acest an cursurile Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Tinerii sunt așteptați la festivitatea de deschidere care va avea loc vineri, 2 octombrie de la ora 11.00 la Casa de Cultură a Studenților.

La eveniment și-a anunțat prezența ministrul Educației, Sorin Cîmpenu, precum și numeroşi rectori ai universităţilor din ţară şi alţi reprezentanţi din minister.

Festivitatea va fi urmată de ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa secretarului de Stat prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv, care va avea loc de la ora 13.30, în Amfiteatrul A9 a universității.

Anul acesta sunt așteptați să înceapă cursurile în jur de 1.700 de boboci care s-au înmatriculat după cele două sesiuni de admitere la facultate.

UAB va avea din acest an cinci facultăţi în loc de patru, specializările de la „Ştiinţe” fiind reorganizate în două Facultăţi – cea de Ştiinţe Economice, respectiv Ştiinţe Exacte şi Inginereşti. Majoritatea locurilor subvenţionate au fost ocupate în prima sesiune. După prima etapă de admitere, au fost înmatriculaţi 1.275 de candidaţi, la programele de licenţă şi master. Acestora li se vor adăuga tineri din Republica Moldova şi alte ţări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax