Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Vot în CL pentru plata cotizației orașului Alba Iulia către AIDA-TL. Rareș Buglea: „Consilierii locali liberali vor vota împotrivă”

Publicat

Contribuția Consiliului Local Alba Iulia către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local (AIDA-TL) a fost, vineri, unul dintre proiectele de hotărâre ce au fost supuse la votul consilierilor. Potrivit documentației, este vorba despre o contribuție de 1 leu pe locuitor pe an, adică peste 60.000 lei din bugetul local.

UPDATE: Cei 19 consilierii locali prezenţi la şedinţă au aprobat cotizaţia din bugetul local la AIDA-TL de 1 leu pe locuitor pe an. Consilierul liberal Daniel Zdrânc a solicitat explicaţii privind destinaţia banilor, iar directorul AIDA, Dorin Nistor a dat detalii despre cheltuieli. Proiectul de hotărâre a trecut de votul consilierilor cu două abţineri şi două voturi împotrivă.

În conferința de presă a PNL Alba, consilierul local Rareș Buglea a anunțat că grupul liberal va vota împotriva acestui proiect de hotărâre, pe motiv că firma de transport (STP) nu le-a permis accesul la documente celor doi consilieri delegați cu supervizarea activității și cheltuielilor firmei.

„Contribuția către AIDA sunt bani care ajung la STP. Acestei firme, i-am solicitat, prin demers legal, în Consiliul Local să ne aprobe un oarecare control, accesul a doi consilieri în actele STP pentru a verifica cum se cheltuiesc acești bani, aprobați de noi și despre care spunem de fiecare dată că sunt exagerat de mulți. Ni s-a refuzat acest lucru. Acum ni se solicită din nou contribuția către AIDA și întrebăm: ce au de ascuns cei de la STP de nu permit accesul consilierilor în documente”

„Atunci când au venit să ne ceară o căruța de bani, în primăvară, cei de la STP au fost prezenți în sală la consiliu și au fost foarte convingători în a solicita bani. Când s-a discutat accesul a doi consilieri acolo, la actele firmei, nu a mai fost prezent niciun reprezentant, nici AIDA, nici STP. Iată că acum din nou, în liniște, la termen, ni se cer din nou bani. Consilierii PNL vor vota împotriva acestei contribuții”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax