Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Seară cultural-artistică la Aiud. Dialog intercultural, expoziție și recital muzical la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”

Publicat

După manifestarea complexă desfăşurată, la începutul lui martie, în proiectul cultural care a cuprins două expoziţii de artă, proiecţia de film documentar, prezentarea de album fotografic, profesori şi elevi din oraşul Gyomaendrőd, oraş din Ungaria înfrăţit cu Aiudul, organizează vineri, 28 martie 2014, ora 17.00, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, o seară cultural-artistică.

Participă profesorii şi elevii Şcolii Elementare de Artă Kállai Ferenc şi orchestra de tineret “Legalizált Lámák” din Gyomaendrőd, cu colaborarea Grupului “Collegium Gabrielense” al Colegiului “Bethlen Gábor” din Aiud. Cuvântul de salut va fi adresat de Ioan Hădărig, manager al Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” şi Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei “Inter-Art”.

Expoziţia va fi prezentată de Hevesi-Nagy Anikó, director al Şcolii Elementare de Artă “Kállai Ferenc” din Gyomaendrőd, la Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, vineri, 28 martie 2014, la ora 17.00.

„Dialogul cultural dintre Aiud şi Gyomanedrod durează de decenii. Din acest dialog face parte şi colaborarea dintre tabăra de artă – momentan desfiinţată – de la Gyomaendrod şi cea existentă la Aiud, respectiv participarea constantă a tinerilor din Gyoma la tabăra de creaţie pentru tineret organizată la Aiud. Scopul prezentului proiect este compus din mai multe elemente şi are o durată de mai multe luni de zile. Pe lângă revigorarea colaborărilor mai vechi în domeniul artelor plastice se introduc şi alte ramuri artistice pentru a nuanţa viaţa culturală a celor două localităţi.

Pe parcursul acestei colaborări locuitorii din Gyomaendrod au avut ocazia, datorită expoziţiilor Inter-Art, să cunoască culturi diferite iar locuitorii Aiudului vor avea ocazia să cunoască valorile educaţiei artistice din Ungaria, prin prestaţia Fundaţiei Hallhato Hang şi a Şcolii de Artă Kallai Ferenz .

Membri ai Fundaţiei Hallhato Hang consideră ca niciodată nu a fost aşa nevoie de artă pentru tineri ca în zilele noastre. Tot mai mulţi tineri pierd vremea degeaba sau stând acasă în faţa calculatorului. În cadrul activităţii artistice desfăşurate în societate pe lângă creativitate şi muncă creativă capacitatea de cooperare este esenţială, la fel ca buna comunicare şi sentimentul responsabilităţii. Toate aceste abilităţi ajută munca elevilor şi contribuie la viaţa lor viitoare”, a transmis Ioan Hădărig.

Proiectul este sprijinit de Fondul Naţional de Cooperare din Ungaria, iar evenimentul este organizat de Fundaţia “Hallható Hang”- Gyomaendrőd, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu”- Aiud, Fundaţia “Inter-Art” – Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax