Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ALEA 2012. Târg de echipamente şi servicii complete legate de energia din surse regenerabile, la Alba Mall

Publicat

Cea de-a cincea ediţie a Târgului ”ALEA 2012. Târg de echipamente şi servicii complete” a început, vineri, la Alba Mall. Cei care doresc să vadă şi să obţină informaţii despre ultimele invenţii bazate pe energia obţinută din surse regenerabile ori intenţionează să achiziţioneze instalaţii alternative de iluminat pentru cabane ori locuinţe pot să ia contact direct cu firmele expozante sau cu inventatorii prezenţi la eveniment.

Expoziţia este amenajată la Alba Mall, în holul central şi pe galeriile adiacente. Târgula fost deschis oficial vineri, de la ora 10.00, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, a vicepreşedintelui CJ Alba, Florin Roman, a preşedintelui ALEA, Ionuţ Fulea, a parlamentarilor Alexandru Pereş şi Clement Negruţ, dar şi a rectorului UAB, Daniel Breaz.

Expozițiile pot fi vizitate până la ora 20.00. Sâmbătă, târgul este deschis până la ora 19.00.

Organizatorii au pregătit mai multe surprize: un spectacol pentru copii, o tombolă cu premii importante și o întâlnire cu inventatorii români, printre care și Iustin Capră, unul dintre ultimii colaboratori ai lui Henri Coandă.

Târgul reprezintă un pas important către dezvoltarea pieţei locale în domeniul aplicaţiilor la scară mică vizând energia din surse regenerabile şi interesează atât publicul larg, cât şi firmele şi instituţiile, potenţiali utilizatori de astfel de sisteme. Un element de atracţie a fost anii trecuţi (şi va fi şi în acest an) un salon dedicat inventatorilor, coordonat de Iustin Capră. Din acest an, salonul poartă numele de ”EcoInventica”  şi reuneşte inventatori români care au ocazia să îşi prezinte creaţiile axate pe eficienţa energetică şi alte domenii conexe domeniului energiei.

Un exemplu în acest sens este „Greeny” – un triciclu alimentat electric, cu o autonomie de 30 de kilometri. Este creaţia lui Albert Suvac. Mai multe detalii puteţi vedea aici. De asemenea, la târg a fost adus şi un autobuz STP, dotat cu filtrul de aer supraaspirant, inventat de Corneliu Birtok- Băneasă. Dispozitivul i-a adus inventatorului un premiu la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva şi asigură consumul redus de combustibil. Mai multe detalii, aici.

Tot în cadrul târgului, ADR CENTRU a organizat,  în parteneriat cu ALEA, cursul inovativ cu tema: „Soluţii inteligente pentru iluminatul public şi transport urban durabil”. Evenimentul a avut loc vineri, de la ora 10.00 la Alba Mall, sala “BallRoom” şi s-a înscris în activitatea celor două organizaţii de susținere a primăriilor care au aderat la Convenția Primarilor, în elaborarea Planurilor de Acțiune pentru Energie Durabilă. La curs au participat experţi şi inventatori români care au  prezentat idei practice, tehnologii şi soluţii pentru reducerea consumului de energie şi a emisiilor de CO2 în cele două domenii care fac subiectul cursului: iluminat public şi transport urban durabil.

Foto: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax