Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vineri şi sâmbătă: Conferinţă ştiinţifică internaţională la Universitatea din Alba Iulia. 25 de ani de la înfiinţarea programelor de Filologie. PROGRAM

Publicat

UAB Profesori universitari şi cercetători din ţară şi străinătate participă, în perioada 9.10 iunie, la la conferinţa ştiinţifică internaţională “Dialogul culturilor – între tradiţie şi modernitate”, Ediţia a XIX-a, în Alba Iulia.

Este o ediție aniversară, în 2017 sărbătorindu-se 25 de ani de la înființarea, la Alba Iulia, a programelor universitare din domeniul Filologie.

Conferința se adresează cadrelor universitare, cercetătorilor din domeniul științelor umaniste și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar din România și din străinătate, cărora le sunt propuse, în acest an, următoarele axe tematice:

– raporturi, conexiuni, interferenţe culturale în spaţiul european, în sincronie şi diacronie;

– studii culturale;

– discurs, limbaj, comunicare;

– traductologie şi interpretariat;

– didactica disciplinelor filologice: perspective moderne în învăţământul preuniversitar şi universitar.

Va fi organizată şi o masă rotundă, cu participarea a aproape 40 de lectori de Limba română din întreaga lume, care predau în mari instituții din străinătate pentru studenții internaționali care doresc să studieze limba, literatura și cultura română (corpul de lectori ai Institutului Limbii Române).

Deschiderea festivă a Conferinței va avea loc vineri, 9 iunie 2017, cu începere de la ora 9.30, în Aula Magna-Amfiteatrul A9 al Universității.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie şi Filologie, Departamentul de Filologie, Centrul de Cercetări Filologice şi Dialog Multicultural din cadrul Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

PROGRAM

Vineri, 9 iunie

Orele 8.30-9.30 Înregistrarea participanţilor – Aula Magna (A9)

Orele 9:30-10:00 Deschiderea oficială – Aula Magna Amfiteatrul A9

Cuvinte de salut: Prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia; Conf. univ. dr. Teodora Iordăchescu, Decanul Facultăţii de Istorie şi Filologie; Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba; Corina Chertes, directorul Institutului Limbii Române; Raluca Truscanu, consilier diplomatic, reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe; conf. univ. dr. habil. Diana Câmpan, director Executiv al Centrului de Cercetări Filologice și Dialog Multicultural

Orele 10:00-11:00 Conferință în plen – Aula Magna (A9)

Prof. univ. dr. Liviu Franga, Universitatea din București – Romanizarea elenizării sau dialogul culturilor Antichității clasice prin educație

Dr. Tomasz Klimkowski, Catedra de Românistică – Universitatea Adam Mickiewicz, Poznań, Polonia – De la învățăcel la învățător – experiența celor două învățături – conferință în plen (rectorat – Sala Birou Senat)

Orele 11.00-11.30 Pauză de cafea

Orele 11:30-13:00 Lucrări pe secţiuni

Orele 13:00-15:00 Pauza de prânz

Orele 15:00-17:00 Lucrări pe secţiuni

Orele 17:00-17:30 Pauză de cafea

Orele 17:30-19:00 Lucrări pe secţiuni

Orele 19:30 Cina – Cantina Universităţii

Sâmbătă, 10 iunie

Orele 9:00-11:00 Lucrări pe secţiuni

Orele 11:00-11:30 Pauză de cafea

Orele 11. 30-13:00 Lucrări pe secţiuni – Discuţii în plen. Concluzii

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax