Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Spectacol de folclor religios, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia. Recital de excepţie cu grupul „Cantores”, Ionuţ Fulea, Mariana Anghel şi Dorel Vişan

Publicat

AFIS PRICESNE 2016-Alba 2 (2)Vineri, 22 aprilie, începând cu ora 17.00, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia va avea loc un spectacolul de folclor religios „Hristos a Înviat!”. Grupul cameral instrumental „Cantores” va acompania soliștii Mariana Anghel și Ionut Fulea într-un recital de excepție, la care se va alătura Grupul Psaltic „Anghelos”. Între reprizele de interpretare vocală și instrumentală, invitatul special al acestui spectacol, actorul Dorel Vişan va recita Psalmi.

În cadrul spectacolului se vor interpreta piese din folclorul religios care vor urma cronologia faptelor, precum și a emoțiilor legate de ultima săptămână din viața lui Iisus Hristos (Săptămâna Patimilor) – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea și Învierea .

Grupul cameral instrumental „Cantores” va acompania solistii Mariana Anghel și Ionut Fulea într-un recital de excepție, la care se va alătura Grupul Psaltic.

Între reprizele de interpretare vocală și instrumentală, invitatul special al acestui spectacol, actorul Dorel Visan va recita Psalmi.

Printre obiectivele evenimentului se numără:

– punerea în scenă și promovarea folclorului de tip religios, ca latura importantă a Patrimoniului Cultural Național Românesc

– retrăirea evenimentelor din săptămâna Patimilor, într-o formulă nouă de interpretare

Răspândită îndeosebi în Ardeal, PRICEASNA vine ca o rugăciune a artistului care se află în fiecare om, ca un mod mai deosebit de a exprima supunerea, recunoștința, dragostea, dar și nevoile ființiale ale românului. Acest tip de cântare reușește, de ce nu, chiar să creeze o formă mult mai ușoară de educație religioasă, de însușire a valorilor unui popor creștin. Expusă în biserici, în evenimente cultural-artistice sau în școli, PRICEASNA aduce prin frumusețea sa bucuria trăirii într-o lume care a fost zidită pentru om, pentru cel care se bucură de un statut special, acela de „coroană a creației lui Dumnezeu”.

Priceasna, ca manifestare specifică românească, rămâne o ramură a folclorului, izvorâtă din sufletele care simt și trăiesc creștinește.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România și Fulart Creativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax