Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vineri: Spectacol de teatru și muzică la Aiud, susținut de elevii de la Colegiul ”Titu Maiorescu” alături de actori din Franța

Publicat

Elevii Colegiului National ”Titu Maiorescu” Aiud susțin vineri, în municipiu, un spectacol de teatru, în colaborare cu colegi din Sălaj și actori profesioniști din Franța.

Reprezentația ”Dictatorii” se desfășoară în colaborare cu tineri de la Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida, jud Salaj și cu actori profesioniști ai unei companii de teatru din Vichy, Franța. Spectacolul va fi vineri, 8 iulie, de la ora 21.00, în sala festivă a Colegiului Național ”Bethlen Gabor” Aiud. Intrarea este liberă.

Prin această inițiativă, ”tinerii liceeni au ocazia să privească de aproape trecutul, să pună întrebări părinților și bunicilor despre perioada comunistă, despre viața de atunci și să găsească mărturii. A treia reprezentație din seria Dictatorii va fi un strigăt pentru libertate, o lupta împotriva uitării. O oglindă a istoriei în care dictatorii au suprimat libertatea de exprimare”, spun organizatorii.

Inițiativa este inclusă în proiectul Erasmus+, WIM Laboratories Iuvenis 2, cu tema – lupta pentru păstrarea  memoriei, individuale și colective.

Spectacolul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Aiud, al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud – Direcția Municipală de Cultura și al Colegiului National Bethlen Gabor. Proiectul este coordonat de profesor Gabriela Gâlea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax