Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Ștafeta Ciclistă SM în Cetatea Alba Iulia. Tur simbolic, cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple

Publicat

În Cetatea Alba Iulia, vineri, se desfăşoară Ștafeta Ciclistă SM, un eveniment recreativ itinerant, de conștientizare comunitară, organizat pentru a marca Ziua Mondială a Sclerozei Multiple.

Aceasta este celebrată pe 30 mai, fiind dedicată persoanelor care suferă de scleroză multiplă, iar evenimentele organizate în zeci de țări sunt menite să atragă atenția comunităților asupra nevoilor pe care le au persoanele care suferă de această maladie și să îi aducă mai aproape de semenii lor.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 iunie, începând cu ora 17.00, pe traseul Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina – Șanțurile Cetății – Piața Tricolorului și vor participa voluntari, persoane afectate de SM, familiile acestora, iar invitația este deschisă pentru toți cei care doresc să fie alături de ei.

Dat fiind faptul că în acest an Ștafeta Ciclistă SM coincide cu Ziua Internațională a Copilului, cei mici sunt așteptați să participe în număr cât mai mare. La acest eveniment va lua parte și Garda Națională de la Alba Iulia, transmit organizatorii.

Ştafeta ciclistă SM este organizată de Asociația de Scleroză Multiplă din România în parteneriat cu Asociația SM SPEROMAX Alba și cu susținerea Asociației Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Evenimentul se desfăşoară în 10 localități din România și București, ntr-un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă, pentru solidarizarea și încurajarea persoanelor afectate de această maladie.

De la marcarea sa pentru prima dată în 2009 s-a ajuns, în prezent, la organizarea de evenimente în peste 78 de ţări pentru a informa populaţia şi a face cunoscută această boală, care afectează tot mai multe persoane.

Potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Scleroză Multiplă, aproximativ 2,3 milioane de oameni din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu scleroză multiplă (SM), însă numărul celor care suferă se estimează a fi mai mare, o mare parte rămânând nediagnosticaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax