Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultima reprezentație a Gărzii Romane de la Apulum în Cetatea Alba Carolina. Vor fi reconstituite cele două războaie daco-romane

Publicat

Vineri, de la ora 19.00, pe platoul din faţa Porţii a IV-a va avea loc ultima reprezentaţie din acest sezon a Gărzii Romane de la Apulum. Şi aşa cum ne-au obişnuit în fiecare zi de vineri din lunile iulie şi august, reenactorii albaiulieni care compun faimoasa Legiune a XIII-a Gemina de la Alba Iulia vor fi însoţiţi şi de voluntarii viitoarei trupe de daci.

Amintim că, timp de două luni, pe parcursul a şapte reprezentaţii, un public din ce în ce mai numeros s-a delectat cu un spectacol în care au fost puse în scenă diferite momente din istoria antică a românilor. Totul a fost gândit ca un mod inedit de reconstituire istorică a acestor momente, în care accentul s-a pus bineînţeles pe istoria locală, mai exact pe patrimoniului antic al municipiului Alba Iulia. De asemenea, merită subliniat faptul că niciunul dintre şapte spectacole nu s-a repetat.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul ultimei reprezentaţii de vineri, una specială, în care reenactorii vor încerca să recreeze atmosfera celor două războaie daco-romane (101-102; 105-106), conduse de Decebal şi Traian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax