Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Universitatea „1 Decembrie 1918” acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Mihail Ioan Abrudean de la UTCN

Publicat

universitate

universitatea 1 decembrie Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Mihail Ioan Abrudean de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Festivitatea de înmânare a acestei distincţii este organizată vineri, 17 octombrie, de la ora 12.00, în Aula Mică a UAB.

Prof. univ. dr. ing. Mihail Ioan Abrudean s-a născut la 8 noiembrie 1947 în localitatea Baia de Arieş, judeţul Alba.

A dobândit titlul de doctor inginer în specialitatea „Automatizări în ingineria nucleară şi separări izotopice” la Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară Bucureşti, avându-l drept conducător ştiinţific pe acad. prof. dr. ing. Marius Peculea.

În prezent îşi desfăşoară activitatea ca profesor universitar la Departamentul de Automatică al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cu o vechime de peste 40 de ani la catedră.

Mihail Ioan Abrudean este vicepreşedintele Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, având responsabilităţi în ceea ce priveşte învăţământul, probleme studenţeşti, resurse umane, finanţe şi patrimoniu.

De asemenea, acesta este şi membru al Consiliului Departamentului de Automatică şi al Consiliului Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

În perioada 2000 – 2008, Abrudean a fost pro-decan al Facultatii de Automatică si Calculatoare, iar în anii 2008 – 2012, pro-rector didactic al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

A publicat 205  lucrări ştiinţifice, dintre care 85 au cotaţie ISI/BDI, 60 de comunicate la conferinţe internaţionale şi 60 la conferinţe naţionale.

Totodată, deţine în bogatul său palmares şi 21 de tehnologii noi elaborate, omologate sau brevetate. A obţinut 5 brevete de invenţie aplicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax