Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Vicepremierul Vasile Dîncu, la Alba Iulia. Planuri pentru dezvoltarea în Apuseni şi asistenţă în aplicarea proiectelor cu fonduri UE

Publicat

vasile dincuVineri, la Alba Iulia vor avea loc două întâlniri la care vor participa viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și președintele comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Nini Săpunaru.

Prima dintre întâlniri urmărește înființarea unei unități de asistență pentru implementare pe fonduri europene, pe perioada 2014-2020, pentru zona Munților Apuseni.

În cadrul celei de-a doua întâlniri, reprezentanții asociațiilor de producători și de fermieri vor dezbate cu reprezentanții de la nivel central probleme legate, printre altele, de legea supermarketurilor și tot ce înseamnă acordarea minimis-ului pe domeniul agriculturii.

 

florin roman„Mă bucur că reușim să găzduim astfel de întâlniri pentru că dăm un semnal puternic de aici de la Alba Iulia că aceste puncte sunt importante pentru agenda cetățeanului, pentru agenda fermierului și a producătorului și cred că reușim să închidem un inel de discuții extrem de interesant pentru această zonă”, a transmis, miercuri, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

Vineri, 9 septembrie, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia va avea loc o întâlnire la care va participa președintele comisiei de Agricultură, Nini Săpunaru și reprezentanții asociațiilor de producători și de fermieri. În cadrul acesteia se vor dezbate, printre altele, legea supermarketurilor și tot ce înseamnă acordarea minimis-ului pe domeniul agriculturii.

Tot vineri, de la ora 14.00, la Prefectura Alba va avea loc întâlnirea dintre viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, consilierul de stat Ionel Dancă și primari din zona Munților Apuseni, reprezentanți ai Comitetului de Dezvoltare a zonei Munților Apuseni, reprezentanți de la ADR, POSDRU și alte instituții care derulează fonduri europene.

„Se dorește înființarea unei unități de asistență pentru implementare pe fonduri europene pe perioada 2014-2020 pentru zona Munților Apuseni. Practic, specialiști de la ADR, de la POCU și alte programe de finanțare vor fi detașați în această unitate de implementare din Apuseni care va acorda consultanță pentru oamenii din zonă”, a mai spus Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax