Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: „Ziua Mondială fără tutun”. Elevii și studenții din Alba participă la acțiuni de informare și conştientizare a efectelor fumatului

Publicat

În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează „Ziua Mondială fără tutun”, subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun şi promovând politicile sociale de reducere a consumului de tutun. Cu această ocazie, școlile din judeţ vor participa la acțiuni de informare și sensibilizare desfășurate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

La nivel global, consumul de tutun ucide anual aproape 6 milioane de oameni, din care 600 de mii sunt nefumători, fiind expuşi fumatului pasiv; consumul de tutun este cea de-a doua cauză de mortalitate, după hipertensiune, acesta fiind în momentul de faţă responsabil de moartea unui adult din 10.

Scopul marcării acestei zile este de a contribui la protejarea generaţiilor prezente şi viitoare, nu numai din punct de vedere al consecinţelor medicale, dar şi al celor sociale, de mediu sau economice cauzate de consumul de tutun sau fumatul pasiv.

Pentru marcarea acestei zile, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, desfăşoară în perioada 27-31 mai activităţi specifice de informare, sensibilizare şi conştientizare, în mediul preşcolar, şcolar şi universitar; activităţile, subscrise temei propuse de OMS în acest an cu logo-ul „Interziceţi publicitatea, finaţarea şi promovarea tutunului”, au ca scop creşterea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea influenţei factorilor de risc şi sunt realizate în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 13 Alba Iulia, Grădiniţa cu Program Normal numărul 16 Alba Iulia, Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, şi Liga Studenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax