Connect with us
Publicitate

POLITICA

Vinovaţii de la Bac: Democrat-liberalul Alexandru Pereş a pasat „vina” înapoi în poarta foştilor miniştrii ai educaţiei

Publicat

Rezultatele dezamăgitoare ale examenelor de Bacalaureat din acest an nu l-au lăsat indiferent pe senatorul de Alba, Alexandru Pereş. Acesta a profitat de conferinţa de presă ce a avut loc vineri la sediul PDL Alba pentru a-şi exprima regretul faţă de „fiasco-ul desăvârşit” pe care îl reprezintă învăţământul din România, la ora actuală. Ca un veritabil democrat-liberal, senatorul i-a arătat direct responsabili de această situaţie pe opozanţii săi liberali şi social-democraţi.

„Legii Învăţământului i-au fost aduse peste 100 de modificări, în 20 de ani. Statul cheltuie anual două miliarde de euro pentru sistemul de învăţământ, care a fost unul din cele mai reformate sisteme din ultimele decenii. Am avut reforma CDR-istului Andrei Marga şi am avut reforma pesedistei Ecaterina Andronescu. Rezultatele se văd: un fiasco desăvârşit! Noi, politicienii, suntem vinovaţi de asta şi consider că nu trebuie să căutăm altundeva. Politicienii sunt cei care într-adevăr n-au avut voinţă clară să pună piciorul în prag, Şi, iată, a trebuit să treacă 20 de ani ca totuşi un ministru tânăr, dar care are într-adevăr un CV impresionant, să vină şi să se bată cu acei corifei pe care văd că televiziunile îi aruncă în faţă, cu atâta ştiinţă, cu atâtea posibilităţi – poate au –, dar n-au avut voinţa politică şi susţinerea pentru a face reformă în Învăţământ”, a arătat Alexandru Pereş.

Declaraţiile senatorului vin ca o reacţie la politicianismul promovat de PSD prin preşedintele Ioan Dîrzu şi Radu Coclici, care a declarat anterior că „promovabilitatea de 44,5%… nu reflectă nici starea societăţii noastre, nici incapacitatea elevilor, nici nepriceperea profesorilor, ci doar incompetenţa ministrului de resort”. Alexandru Pereş susţine că „nu cred că e bine să comentăm în continuare elucubraţiile orale ale deputatului PSD, devenit celebru pentru lipsa totală de idei şi negativismul agresiv pe care îl manifestă. Tocmai el, care ocupă în Parlament locul secretarului de stat care a avut curajul acestei reforme, e vorba de Oana Badea, deşi aceasta a obţinut 44% din sufragiile electoratului din colegiu, faţă de cele 18% ale lui Coclici. E o trimitere artificială şi aiurea. Nu-i de vină nimeni! Toţi suntem deştepţi! – aşa interpretează domnul Radu Coclici, în mentalul dânsului, această situaţie care s-a creat în România în această săptămână”.

Atacurile lui Alexandru Pereş nu l-au iertat nici pe PSD-istul Ioan Dârzu: „Ioan Dîrzu epatează din nou, trecând din penibil în grotesc. Eludând criza, Dîrzu ne acuză că de doi ani nu s-au făcut investiţii în Învăţământ, iar salariile profesorilor au scăzut. Este adevărat că au scăzut, dar provizoriu. Dar în nici un caz cu 60-70%, cum delirează îmbătat de propria elocinţă. Poate că domnul Dîrzu ar fi găsit în ultimii doi ani, ca ministru de resort, bani să pompeze în Învăţământ. Şi să arunce România la nivelul Greciei unde păstoreşte tot un guvern socialist, frate cu PSD-ul”, a conchis senatorul de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristina

    marți, 02.08.2011 at 01:37

    Ce tot aruncati vina pe altii? ati distrus viitorul copiilor cu atatea schimbari! sunteti incapabili sa va formati voi o personalitate si incercati sa conturati invatamantul romanesc! incapabilitatea voastra adus la rezultate dezastruase si la plafonarea unor elevi care poate pana acum priveau cu speranta viitorul! cel mai bine era sa ramaneti voi la hobby-ul vostru de umplut buzunarele proprii si sa lasati lucrurile asa cum erau…in loc sa sticati tot…mi-e scarba de mocirla in care s-a transformat tara noastra…sunteti penibili stimabililor..cu atatea resurse naturale si cu atatea posibilitatii de investitii cate sunt in tara asta…cereti imprumuturi in alte parti? pai cum sa va ocupati de priecte de finantare nerambursabile, cand trebuie sa va ganditi pe unde sa mergeti in concediu pe banii nostri? in loc sa ne facem autostrazi pe fondurile pe care le -am putea primi, ca sa putem facilita transporturile, noi nu le facem si mai si platim pt asta…unde v-ati gasit toti ca sa va puneti in guvernul ala? nici sa fi facut preselectie de incompetenti nu iesea atat de precis. mi-e rusine sa zic ca sunt romanca…din cauza voastra…sa va fie rusine…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax