Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vinurile de Jidvei au cucerit 8 medalii de aur și 7 de argint la 3 concursuri internaționale

Publicat

premii jidvei

Vinul produs în cramele de la Jidvei a urcat din nou pe cel mai înalt podium la competițiile internaționale. Vinurile din gamele Owner’s Choice, Mysterium, Spumant Jidvei, Grigorescu și Tradițional din cramele Jidvei au fost distinse cu 15 medalii de aur și argint în cadrul Berliner Wein Trophy, Mundus Vini Spring Tasting 2019 și Catavinum World Wine and Spirit Competition 2019.

Între 21 și 24 februarie 2019, Berlinul a fost capitala mondială a vinului. Aici s-a desfășurat a XXIII-a ediție a Berliner Wein Trophy, cea mai mare competiție de vinuri la nivel mondial, aflată sub egida Organizației Internaționale a Viei și Vinului (O.I.V.) și a Uniunii Internaționale a Oenologilor (U.I.O.E.).

jidvei

La ediția acestui an, numărul maxim de vinuri înscrise acceptat a fost limitat în avans. Astfel, juriul, alcătuit din peste 200 de profesioniști de top de la nivel internațional, a degustat și a evaluat cele 7.000 de vinuri înscrise în concurs de către un număr de 1.426 de producători proveniți din 41 de țări – cifre record pentru istoria acestui concurs.

În contextul unei competiții strânse, vinurile Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018, Mysterium TR+SB 2018 și Tradițional Fetească Regală 2018 au fost distinse cu medalii de aur.

jidvei vii

 

 Ediția cu numărul XXIV a Mundus Vini Spring Tasting 2019, cea mai mare competiție de vinuri din Germania, s-a desfășurat la Neustadt Saalbau, în perioada 18-24 februarie 2019 și a reunit 7.180 de probe înscrise de 156 de producători.

 Vinurile au fost evaluate de 261 de experți provenind din peste 50 de țări. Juriul a premiat vinurile Grigorescu Dry Muscat 2018, Grigorescu Gewurztraminer 2018 și Jidvei Extra Brut NV cu medalii de argint.

Cea de-a X-a ediție a competiției Catavinum World Wine and Spirit Competition Spania a reunit, în perioada 18-23 februarie 2019, vinuri provenite din peste 20 de țări și a adus în atenția juriului un număr total de 3.370 de probe.

premii jidvei

Grupul Jidvei este cel mai mare producător de vin din România, având 2.500 de hectare de viță-de-vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate, în județul Alba la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu. De asemenea, Grupul Jidvei este cel mai bine integrat producător de vinuri.

Jidvei produce vinuri cu denumire de origine controlată de pe Valea Târnavelor. În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea „JIDVEI” se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată de cele peste 400 de medalii obținute în ultimii ani în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

Romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax