Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vinurile de Jidvei, patru medalii de aur la Salonul Internaţional Vinvest 2011

Publicat

Vinurile din judeţul Alba au fost foarte apreciate la unul dintre cele mai importante evenimente de profil, organizat la Timişoara – a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri „Vinvest” 2011 -, în perioada 15-17 aprilie. Vinurile de „Jidvei”, din Podgoria Târnave, au fost recompensate cu patru medalii de aur, pentru soiurile: Sauvignon Blanc – „Nec Plus Ultra”, Pinot Gris – Colecţia „Grigorescu”, Fetească Regală şi Spumant Romantine – „Extra Brut”.

Compania „Jidvei” deţine 2.010 hectare de vie, pe Valea Târnavelor, fiind unul dintre cel mai mari producători de vinuri albe din România.

Un alt producător de vinuri din județul Alba, recompensat pentru soiurile prezentate a fost „Domeniile Boieru” – Ciumbrud (Aiud), care a primit două medalii de aur – pentru Cupaj Alb, respectiv Pinot Gris şi una de argint, pentru Sauvignon Blanc. „Domeniile Boieru” de la Ciumbrud utilizează 100 de hectare de vie, urmând, în această lună, să dea în folosinţă alte 30 de hectare pentru producţia de vin.

Catalogat cel mai select eveniment de vin din România, Salonul Internaţional de Vinuri „Vinvest” de anul acesta a reunit 25 de producători importanţi  de vinuri din ţară şi peste 30 de firme din domeniile de servicii conexe. Printre companiile producătoare de vinuri, din ţară şi străinătate prezente, amintim:  Jidvei , Cotnari, Domeniile Viticole Tohani, Vincon Vrancea, S.E.R.V.E. Ceptura, Domeniile Vinju Mare, Crama lui Dinescu, Cramele Recas, Budureasca, Wine Princess, WineRo,  Domeniile Samburesti, Senator Wine, Cramele Pancota, Domeniile Dealu Mare Urlati – Societatea de Promovare a Vinului, Crama Girboiu, Crama Basilescu, Domeniile Boieru, Vifrana, Vinex Murfatlar, Domain Marash – Bulgaria, Domeniile Nicoresti, Domeniile Anastasia, Domeniile Sara, S.C.D.V.V. Blaj.

În cadrul Salonului s-au regăsit firme de analiză şi consultanţă, agenţii de agroturism, organizaţii şi asociaţii de profil. Au fost prezenţi degustători şi somelieri, membri ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, Asociaţiei Somelierilor din România, care au oferit sprijin în realizarea unei game largi de produse. Juriul a fost prezidat de prof. Dorin Popa şi prof. dr. Viorel Stoian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax