Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vinurile de Jidvei premiate la Bruxelles: „Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra” și „Gewurtztraminer”, medalii de aur şi argint la „Monde Selection”

Publicat

Două vinuri produse de Jidvei au fost premiate cu medalii la ediţia 2012 a „Monde Selection”, Bruxelles (Belgia). Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2009 a primit medalia de aur, iar Gewurztraminer 2011, cea de argint.

Câştigătorul medaliei de aur, Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2009 este deja cel mai medaliat vin alb românesc al anului trecut, în timp ce Gewurztraminer 2011, medaliat cu argint, este un vin tânăr, ce demonstrează nivelul constant de calitate al vinurilor Jidvei.

Monde Selection, Institutul Internaţional pentru Selecţii ale Calităţii a fost fondat în 1961 în Bruxelles (Belgia). Misiunea acestuia este de a testa bunuri de consum din toată lumea, pentru a le oferi un premiu recunoscut la nivel internaţional. Medaliile de calitate de bronz, argint sau aur pot fi comparate cu categoriile de stele din sistemul hotelier sau din Ghidul Michelin. Juriul este unul profesionist, independent, consumatorul având garanţia că produsul pe care intenţionează să îl cumpere a fost testat şi aprobat de peste 70 de specialişti – maeştri bucătari Michelin, membri ai Academiei Culinare Franceze, ingineri din industria berii, lectori universitari, ingineri în chimie, oenologi faimoşi şi maeştri somelieri. Aceste certificate recompensează companiile pentru efortul constant în controlul calităţii şi constituie un reper important în politica de vânzări.

La Monde Selection de la Bruxelles sunt testate ]n fiecare an nu mai puţin de 2.830 de produse provenind din 80 de ţări , la categoriile: spirtoase şi lichioruri; bere, apă şi sucuri; produse alimentare; produse dietetice; produse cosmetice; Concursul Internaţional de Vinuri, sub patronajul OIV (Organizaţia Internaţională de Vinuri – care funcţionează la nivel interguvernamental).

Concursul Internaţional de Vinuri se organizează anual, fiind recunoscut de către Uniunea Europeană. În cadrul acestuia, degustările vinurilor din peste 20 ţări au fost executate în orb, iar juriul a fost format din degustători şi oenologi certificaţi. Medaliile obţinute la această competiţie de vinurile Jidvei  reprezintă un reper în plus de calitate recunoscută internaţional a acestora.

Compania Jidvei este  cel mai mare producător de vinuri albe seci şi demiseci din segmentul premium din România şi dispune de o podgorie de peste 2000 hectare şi investiţii substanţiale în plantaţii, dar şi în modernizarea cramei şi a tehnologiilor de fabricare, conservare şi păstrare a vinului.

sursa foto: Monde Selection

Castigatorul medaliei de aur, Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra 2009 este deja cel mai medaliat vin alb romanesc al anului trecut in timp ce Gewurztraminer 2011, medaliat cu argint, este un vin tanar ce demonstreaza nivelul constant de calitate al vinurilor Jidvei.

Cu o podgorie de peste 2000 hectare, investitii substantiale in plantatii, dar si in modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare, conservare si pastrare a vinului, Jidvei este cel mai mare producator de vinuri albe seci si demiseci din segmentul premium din Romania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax