Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Violenţa în familie: Agresorul scapă de dosar penal dacă se împacă cu victima. Proiect adoptat de Senat

Publicat

agresiune

Proiectul de lege care va permite dezincriminarea agresorului dacă acesta va ajunge la o împăcare cu victima în cazul violenței în familie a fost adoptat tacit de către Senat.

Proiectul de lege propus de UDMR dar care a primit semnături de susținere și de la parlamentarii PSD, PNL, USR, a fost adoptat tacit de către Senat. Textul de lege are o prevedere în care este stipulat că în cazul în care există o singură plângere penală în ceea ce priveşte un agresor, iar victima ajunge la împăcare cu acesta, atunci acesta nu mai răspunde penal.

„Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală doar în cazul primei sesizări sau plângeri penale de către victimă sau orice persoană care constată actul de violenţă” este prevăzut în textul de lege.

Legea adoptată de către Senat, contravine cu prevederile Convenției Cosiliului Europei de la Istambul la care și România este parte, convenție care a fost îndreptată către toleranţă zero privind violența domestică.

surse: infolegal.ro, romaniatv.net, rm.coe.int.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax