Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Omul care a dus Unirea Alba Iulia în Liga I nu doreşte să se mai întoarcă la fotbal. Viorel Mălușel: ”M-am lecuit, nu mă mai implic”

Publicat

Unul dintre oamenii acre au contribuit la prima promovare in Liga I a Unirii Alba Iulia, Viorel Mălușel era ca și ”transferat” la  CSO Cugir sau la Viitorul Sântimbru, echipe la care era privit ca un adevărat salvator.

Contactat telefonic, Viorel Mălușel a infirmat zvonurile conform cărora s-ar reîntoarce ca investitor în lumea fotbalului. ”Nu se pune problema să mă mai implic. Eu, așa, din ce m-au chemat, să văd și eu meciuri. M-am lecuit cu fotbalul, nu am de gând să mă mai implic, așa le mai dau niște indicații la Cugir, mi-au cerut părerea. E cam slăbuț campionatul județean”, a declarat Viorel Mălușel.

A făcut la Unirea generația de aur și a dat șanse jucătorilor tineri

Unirea Alba Iulia a cunoscut cele mai mari satisfacții în lumea fotbalului, în perioada în care Viorel Mălușel se implica la echipă. Echipa a promovat în premieră, pe prima scenă a fotbalului românesc și a reușit o clasare istorică pe locul 6, fiind numită pe atunci ”campioana deplasărilor”, deoarece echipa câștigase foarte multe partide externe. ”Toată lumea îmi spunea după promovare că nu facem nici un punct și am terminat pe şase, puteam termina pe trei. Puteam merge în cupe europene sau în intertoto, dar nu ne-am forțat, iar în intertoto nu ne-am îsncris din lipsă de bani, cam asta a fost problema mereu la Alba”, a mai spus Mălușel.

Acesta a fost un iubitor al fotbalului și a pregătit și o a doua echipă, la care creștea mereu jucători tineri. De la Minaur Zlatna au pornit spre fotbalul mare fotbaliști ca și Zăgrean, Cristea, Mincă. ”Eu mă ocupam și de transferuri și de tot și eu i-am adus pe cei de la Zlatna și acolo am format copii să crească. Eu când mă pensionasem am adus echipa de la Zlatna și am jucat pe <Mecanica>. Erau copii buni, Maghici, Hardă și exemplele pot continua. Pe Zăgrean, Cristea, Mincă, acolo i-am crescut. Erau jucători tineri”, povestește nostalgic Viorel Mălușel.

Mălușel: ”Am rupt relația cu Unirea”

În ciuda faptului că a fost o bună perioadă de timp la club, Viorel Mălușel este încă atașat de echipa din Cetatea Marii Uniri, însă acesta nu a mai fost la meciurile echipei şi şi-a propus ca în noul sezon să revină pe ”Cetate”, din păcate ca spectator. ”La Unirea nu m-am dus și nu i-am văzut la ora actuală. Eu am rupt relația cu cei de acolo. Cred că o să merg acum de curiozitate, să văd un meci sau două, deși ei au avut totuși jucători bunicei, care erau copii la mine atunci. Văd că ei joacă în Divizia A acum”,  mai spus Mălușel, dar care nu are nici un regret cu privire la perioada petrecută la Unirea. ”Nu regret nimic, au fost și satisfacțiile mele și a spectatorilor, era spectacol și meciuri bune. Echipele de Liga I erau mai bune atunci”, a încheiat Mălușel.

Unirea Alba Iulia a terminat pe locul 6 la prima participare grație  echipei întocmite de Viorel Mălușel ca finanțator și pregătită de Aurel Șunda. Iată cum arăta Unirea Alba Iulia în primul an al Ligii I. Cotora (Țurcaș) – Jercălău, Bumb, Himcinschi, Miclea, Cos.Bar – Paleacu Ov. Maier, Iurișniți, Găldean – Moldovan (Vascko).

FOTO 2:  PROSPORT

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Plesa

    vineri, 19.08.2011 at 23:17

    Domnule Malusel sunt sigur ca fara sa vreti ati omis sa declarati ca unii tineri mai sus numiti de catre domnia voastra au primit in jur de 10 suturi in fund ca sa poata face pasul inainte pe cand altii aveau nevoie doar de unul. In rest, sanatate si numai bine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate