Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Viorel Onea, unul dintre inculpaţii din Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE, arestat în Italia

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a avut termen, luni, în Dosarul utilajelor agricole furate din UE, în care au calitatea de inculpaţi 32 de persoane. Judecarea cauzei a fost însă amânată pentru 10 februarie, deoarece unul dintre inculpaţi nu s-a putut prezenta la proces, fiind arestat în străinătate. Este vorba despre albaiulianul Viorel Onea, judecat în stare de libertate în acest dosar.

Viorel Onea face parte din lotul de inculpaţi acuzaţi de oamenii legii de comiterea infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Până la termenul următor, se va încerca stabilirea unei cooperări cu autorităţile italiene. Dintre cele 32 de persoane judecate în dosar, 11 se află în arest preventiv.

În 13 decembrie, Curtea de Apel Alba Iulia respins cererile de eliberare provizorie formulate de Antonio Vecchiolla, Dan Ioan Banciu, Ioan Ştefan Bursaş, Andrei Vasile Dărămuş, Mirel Florin Oniga, Cosmin Marin Samoilă, Florin Bujor Bodea, Adrian Ioan Lăscan, Lucian Liviu Sabău, Cristian Călin Oprea şi Mircea Stanciu.

Inculpaţii trimişi în judecată în acest dosar sunt acuzaţi în principal că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave din state ale Uniunii Europene şi pentru săvârşirea următoarelor fapte: identificau utilaje agricole, verificau modul în care erau depozitate de către proprietari, căile de acces pentru pătrunderea prin efracţie, eventualele sisteme de alarmă sau sisteme de urmărire GPRS după care utilajele erau sustrase, transportate în România, fiind folosite documente falsificate, ascunse la diverşi tăinuitori şi apoi valorificate pentru importante sume de bani.

Prin acelaşi rechizitoriu au fost trimişi în judecată şi Ioan Tarnu, locotenent-colonel, fost şef al Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba şi Liviu Schiau, subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dan

    luni, 09.01.2012 at 19:39

    pentru ce fapta a fost arestat inculpatul?

  2. miu

    miercuri, 11.01.2012 at 22:04

    astia au la activ mai multe activitati infractionale,si nu numai aici ! unii sunt si proxeneti ! nu inteleg cum de sunt in libertate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax