Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Viori aprinse, femeile”: One woman show, cu Bianca Goadă la spațiile RYMA din Alba Iulia

Publicat

Spaţiile RYMA din Alba Iulia găzduiesc, la sfârşitul lunii iulie, un spectacol complex, care s-a bucurat de succes în rândul publicului albaiulian. „Viori aprinse, femeile”, susţinut de artista Bianca Goadă este o trilogie teatrală având în centrul său mesajul „Femeia, o eternă poveste”. Biletul pentru spectacolul din 27 iulie costă 9 lei.

Proiectul „Femeia, o eternă poveste” este dedicat femeii şi îmbină în structura sa trei genuri teatrale: one woman show-ul, teatrul de cafenea şi recitalul de poezie, aduse în faţa publicului prin intermediul a trei spectacole: „Viori aprinse, femeile”, „Doamna lui Caragiale…de la bilet la scrisoare”, „Florile răului”. Acestea compun o trilogie teatrală, iar femeia este pionul central în construcţia acesteia.

Întreg proiectul este adus pe scenă în interpretarea unei singure actriţe, Bianca Goadă, iar personajele cărora ea le dă viaţă pe scenă prezintă publicului diferite ipostaze feminine, de la apariţia primei femei pe pământ până la femeia adulterină sau fecioara sacrificată de propriii părinţi. Esenţa personalităţii tuturor personajelor o descoperă spectatorul, chiar într-unul dintre acestea: femeia care spune cine e şi ce o deranjează la cei din jurul ei.

Punerea în scenă a acestui proiect aduce în prim plan imaginea feminităţii cu ajutorul unora dintre cele mai frumoase versuri si monolog-uri ale personajelor feminine din dramaturgia universală şi românească. Aceasta prezintă femeia aşa cum este ea, cu bune şi cu rele, femeia inteligentă care se sacrifică în numele iubirii, dar reuşeşte, călăuzită de intuiţie, curaj şi perspicacitate să-şi îndeplinească visele.

Puteţi vedea aici cum s-a desfăşurat acest show prezentat în februarie, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax