Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Viorica Dăncilă anunță OUG pe Codurile Penale. Ministrul Justiției: Nu s-a discutat despre amnistie şi graţiere

Publicat

Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea Codului Penal şi Codul de Procedură Penală, modificate de Comisia Iordache. Ordonanţa va fi dată doar pe articolele declarate constituţionale.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pe Codurile penale, fiind vizate doar articolele declarate constituționale. Ea a spus că a fost un vot privind „oportunitatea” acestei ordonanțe și că nu s-a stabilit când anume va fi adoptată.

Potrivit acesteia, articolele declarate neconstituționale vor reveni în Parlament, pentru a fi puse în acord cu legea fundamentală.

PSD a ales această cale pentru a nu mai întârzia adoptarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală în forma modificată de Comisia Iordache.

„A fost o astfel de discuţie. S-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx.

„Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestaţii, au fost trimise la Curtea Constituţională, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveşte aplicarea acestor legi, termenul a fost depăşit. Am vorbit despre această oportunitate”, a spus ea.

Dăncilă a mai spus că nu a fost stabilit un termen până la care ar urma să fie dată această ordonanţă de urgenţă.

Ea a adăugat că articolele declarate neconstituţionale vor rămâne în dezbatere la Parlament.

Şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că ordonanţa va cuprinde doar articolele validate de CCR. El a adăugat că nu s-a vorbit despre amnistie şi graţiere.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax