Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Viorica Dăncilă: OUG 114 va fi modificată, ROBOR va fi înlocuit cu alt indicator

Publicat

viorica dancila sala unirii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că în consens cu părţile implicate şi în baza princiiilor convenite cu BNR şi cu Asociaţia Română a Băncilor vor fi modificate OUG 114/2018 şi alte două acte normative, una dintre consecinţe fiind aceea că indicele ROBOR va fi înlocuit cu un indicator calculat exclusiv în baza tranzacţiilor interbancare. Dăncilă a precizat că noul indice de referinţă se aplică doar creditelor noi contractate de populaţie. 

„În consens cu părţile implicate şi în baza principiilor agreate cu BNR şi cu ARB modificăm trei acte normative. Este vorba despre OUG 114/2018, OUG 50/ 2010 şi OUG 52/ 2016. Prin aceste modificări formula de calcul a dobânzilor variabile din contractele de credite în lei, indicele ROBOR va fi înlocuit cu un indicator calculat exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare care se publică pe site-ul BNR. Din 2 mai 2019 noul indice se aplică doar creditelor noi contractate de populaţie”, a anunţat Dăncilă.

Noul indice se va aplica şi creditelor de refinanţare a creditelor aflate în derulare.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax