Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Viorica Dăncilă, propunerea Biroului Permanent al PSD pentru candidatura la Președinția României. Ce calcule sunt posibile acum

Publicat

dancila la alba iulia

Viorica Dăncilă a fost votată de Biroul Permanent drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale, dar urmează să fie confirmată și de Comitetul Executiv, iar ulterior de Congres.

Cel mai probabil, aceasta va fi canidata partidului de guvernământ la președinția României, în condițiile în care în CEx și Congres va trebui doar validată.

Biroul Permanent al PSD a decis marți, cu doar două voturi împotrivă, să o desemneze pe Viorica Dăncilă drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Dăncilă va trebui validată și de către Comitetul Executiv, iar pe 3 august, de Congresul PSD.

Dăncilă a rămas singurul candidat pentru desemnarea ca prezidențiabil, după ce Gabriela Firea a anunțat că se retrage din cursă, în urma lipsei de susținere în rândul baronilor locali.

Viorica Dăncilă va trebui să se lupte cu Klaus Iohannis și cu Dan Barna. De aici, încep calculele politice. O ”finală” Iohannis – Dăncilă îl va confirma pe actualul președinte în funcție, consideră majoritatea analiștilor. Pe de altă parte, dacă Dăncilă nu intră în turul al doilea, Iohannis ar putea avea probleme cu Barna.

Rămâne de văzut dacă PNL va aplica strategia riscantă totuși de a o ajuta pe Viorica Dăncilă să intre în turul al doilea, după modelul aplicat în urmă cu câțiva ani când Ion Iliescu a câștigat în turul al doilea împotriva lui Corneliu Vadim Tudor, ajutat să ajungă acolo de activul de partid al PDSR (actual PSD).

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 23.07.2019 at 17:26

    Excelent ! Cu candidatura veti ramane. Amin !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax