Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Visul unei profesoare răpuse de o boală incurabilă s-a materializat la Sâncel: 200 de elevi din Alba participă la o școală de vară

Publicat

Visul unei profesoare răpuse de o boală incurabilă s-a materializat la Sâncel. Școala de Vară Paulina a început în localitatea din Alba: 200 de copii din comună, dar și din alte localități din Alba vor combina învățătura cu distracția. Este vorba despre o școală de vară care sta sub simbolul amintirii. 

Mai exact, ediția a patra a Școlii de Vară Paulina se desfășoară în memoria profesoarei Raluca Ana Medeșan. Acesta s-a stins din viață în 2021, la doar 34 de ani, după o luptă cu o boală incurabilă.

Visul Ralucăi Ana Medeșan a fost să creeze o școală de vară autentică, bazată pe bucuria de a fi împreună și pe principiul că învățarea poate aduce și bucurie.

Sâncel era localitatea în care s-a născut Raluca Medeșan, cea care a fost co-creatorul programelor de Managementul Carierei Didactice și Profesorul Digital din cadrul Finnish Teacher Training Center, notează edupedu.ro.

Ediția de anul acesta se desfășoară între 18 și 24 august și se concentrează pe zona emergentă a activităților de educație non-formală, una dintre direcțiile pe care Raluca și le dorea să le dezvolte în cariera sa profesională.

Școala se adresează copiilor cu vârste între 5 și 15 ani

În cea de-a patra ediție a Școlii de Vară Paulina, 200 de copii din Sâncel și alte localități ale județului Alba, cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, vor învăța, se vor distra și vor participa la ateliere de limba română, teatru, neuroștiințe, activități de învățare remedială, dezvoltare personală, activități practice, educație media, educație nonformală, educație financiară și activare civică, organizate de 30 de profesori și facilitatori din întreaga țară. Aceștia revin la Sâncel și în 2024 pentru a duce mai departe visul prietenei lor.

„Mă bucur că am reușit să organizăm cea de-a patra ediție a Școlii de Vară Paulina la Sâncel. Anul acesta, extindem proiectul și pentru grupa de vârstă preșcolară, adresându-ne unui număr mai mare de copii și, în fond, având un impact mai mare asupra comunității.

Mă responsabilizează încrederea oferită de facilitatorii care revin, an de an, să lucreze alături de copii și simt că formăm o comunitate strâns unită în jurul unui deziderat comun: învățarea poate să aibă loc și cu bucurie”, a declarat Ioana Cătăuță, organizator al celei de-a patra ediții a Școlii de Vară Paulina și director al Școlii Gimnaziale „Ion Pop Reteganul” Sâncel, citată într-un comunicat de presă.

„Raluca Ana Medeșan s-a dedicat profesorilor și a dorit să-i aducă la Sâncel, satul ei de suflet, și copiii acestuia să se bucure de oameni deosebiți, profesori altfel, creativi, schimbă-lume…

Dar aducem profesori la Sâncel și pentru dezvoltarea lor, pentru crearea unei comunități profesionale a celor care învață continuu, pentru bucuria lor și a elevilor lor”, a declarat Oana Moșoiu, organizator al celei de-a patra ediții a Școlii de Vară Paulina și lector universitar doctor în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, în același comunicat de presă.

sursă foto: Școala Paulina, comunicat de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate