Actualitate
Vitamina D, introdusă în alimentele de bază, pentru a preveni infecția cu coronavirus. Propunerea medicilor britanici
Suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D a fost cerută de medici britanici, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.
În lipsa vitaminei D, organismul este mult mai predispus la infecţii, potrivit The Guardian.
Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, specialiştii recomandă suplimentele din septembrie până în martie, scrie digi24.ro
Săptămâna trecută, cercetătorii din Spania au ajuns la concluzia că 82% din pacienţii internaţi cu coronavirus dintr-un eşantion de 216 participanţi, sufereau de o deficienţă de vitamina D.
Practica introducerii de vitamine în compoziţia alimentelor de bază şi accesibile este des întâlnită în ţări precum Finlanda, Suedia, Australia şi Canada. În Marea Britanie, însă, Departamentul de Sănătate Publică a respins astfel de iniţiative de peste 10 ani.
Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă, în Marea Britanie, este îmbogăţită cu un complex de vitamina B.
Însă excesul de vitmina D poate avea efecte adverse. Acumularea de calciu în sânge poate provoca greață, vărsături, slăbiciune, urinare frecventă, dar și sete excesivă, durere de stomac, amețeală și confuzie. În unele cazuri, simptomele pot progresa către durere osoasă și probleme renale ca urmare a formarii calculilor renali.
sursă: digi24.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News