Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vitamine și suplimente luate „după ureche”. Tratamentele pentru imunitate pot provoca boli grave copiilor

Publicat

medicamente

Începerea școlii și sezonul rece pune în alertă parinții ce vor să își imunizeze copii peste noapte. Medicii pediatrii spun că răcelile au roul lor în imunizarea copiilor, și că aceasta se formează natural, prin introducerea lui în colectivitate, la creşe, grădiniţe şi şcoli.  Vitaminele si suplimentele date fără recomandare copiilor pot provoca boli grave.

Medicamentele care promit întărirea sistemului imunitar iau ochii multor oameni, care le cumpără în speranţa că vor ţine la distanţă toate bolile, mai ales acum, în apropierea sezonului rece. Medicii spun însă ca sunt apă de ploaie pentru imunitate.

„Nu există posibilitatea de a creşte imunitatea apăsând un buton. De multe ori se exagerează şi se consideră că dacă luăm 1000 de vitamine ne creştem imunitatea, lucru care nu e adevărat. Acele suplimente au rolul lor, dar nu pentru a creşte imunitatea. Acest lucru este total neştiinţific”, spune dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

„Nu e bine să intervin nespecific cu aşa-zisele imunostimulatoare care pot fi de diverse tipuri. Eficienţa nu este dovedită. Nu sunt studii care să ateste eficienţa lor”, confirmă dr. Brânduşa Petruţescu, medic primar imunolog.

Puteţi face chiar mai mult rău decât bine dacă luaţi suplimente atunci când nu este cazul, pentru că efectul poate fi unul de bumerang. Puţini oameni ştiu că imunitatea în exces este periculoasă.

Cel mai mult de suferit au copiii, care sunt bombardaţi pur şi simplu cu pastile. Există acum o modă printre părinţi să ceară medicamente care stimulează imunitatea, în speranţa că nu vor răci des atunci când vor merge la grădiniţă sau şcoală. Acest lucru poate fi în defavoarea celor mici.

Imunitatea unui copil se formează natural, prin introducerea lui în colectivitate, la creşe, grădiniţe şi şcoli. Ca sa se dezvolte corect, are nevoie de expunerea la viruşi şi bacterii.

Imunitatea se păstrează printr-un stil de viaţă echilibrat, cu mâncare sănătoasă, mişcare şi mai puţin stres.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax