Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Viteza de circulație a trenurilor, redusă pe aproape 78% din linii, din cauza caniculei. Temperaturi de 60 de grade la nivelul șinelor

Publicat

 

bariera tren Viteza de circulație a trenurilor românești a fost redusă cu 20-30 km/h față de viteza normală, pe aproape 78% din rețeaua feroviară națională, potrivit CFR.  Temperatura la nivelul șinei era sâmbătă după masă cuprinsă între 58 și 60 de grade Celsius, iar viteza de circulație a trenurilor este limitată cu 20-30 km/h față de viteza normală pe 77,59% din rețeaua feroviară națională.

La ora 13:00 au fost introduse limitări de viteză în circulația trenurilor pe 37 de secții feroviare.

CFR SA a avertizat că viteza de circulație a trenurilor ar putea fi redusă cu 20-30 de kilometri/oră față de viteza normală pe unele tronsoane, începând de marți și până la finele săptămânii, din cauza temperaturilor ridicate prognozate. Pe celelalte tronsoane, traficul feroviar se desfășoară deocamdată conform graficului de circulație pentru ziua în curs, informează compania.

Măsurile speciale care se iau pentru siguranța traficului feroviar în perioade caniculare vizează revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații și avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA este compania care administrează infrastructura feroviară publică.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax