Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Viteza de epuizare a voucherelor la rabla pentru electrocasnice 2021: Un milion de euro pe minut. Urmează etapa a III-a

Publicat

În doar 35 de minute de la deschidere tot bugetul de 30 de milioane de lei din etapa a doua a programului „Rabla pentru electrocasnice” a fost epuizat, vineri dimineaţa.

Sumele care nu se consumă în sesiunea prezentă a programului vor fi realocate pentru o nouă ediţie, în această vară, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

„Suntem în a doua etapă, în care au fost alocate voucherele pentru televizoare, laptopuri şi tablete.

După 35 de minute, bugetul de 30 de milioane de lei a fost epuizat. A fost un interes deosebit pentru aceste vouchere. În comparaţie cu prima etapă, interesul este mult, mult mai mare.

Din punctul nostru de vedere a fost o decizie bună de a grupa pe categorii de electrocasnice acest program.

Putem asigura în felul acesta finanţare şi pentru electrocasnicele care sunt consumatoare de energie dintr-o gospodărie.

Din bugetul primei etape nu sunt valorificate în jur de 45% şi, drept urmare, mai mult ca sigur, după data închiderii primei etape vor rămâne sume disponibile care vor fi relocate şi utilizate într-o următoare etapă (…)

Urmează etapa a III-a, peste două săptămâni, în care vor fi alocate voucherele pentru aparatele de aer condiţionat, aspiratoare şi maşinile de uscat rufe.

După aceea, vom trage o linie şi sumele care nu se consumă vor fi utilizate pentru o nouă ediţie, în cursul verii. Mă bucur că acest program nu s-a transformat într-un program de cumpărat televizoare”, a precizat Tanczos, într-o conferinţă de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax