Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vize în SUA pentru români: Un oficial american propune sprijin tehnic pentru includerea țării în programul Visa Waiver

Publicat

Asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA, Dereck J. Hogan, s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă. 

Partea americană a propus acordarea de sprijin tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver.

Oficialul american se află la Bucureşti pentru a participa la reuniunea Dialogului Strategic România-SUA.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întrevederii, între principalele subiecte discutate s-a aflat cooperarea bilaterală dintre România şi Statele Unite pe dimensiunile politică, economică şi militară.

„În ceea ce priveşte cooperarea sectorială, un loc central în cadrul discuţiilor l-a ocupat colaborarea dintre cele două părţi în domeniile energetic, IT&C şi agricultură, şeful Executivului exprimând interesul pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii americane în vederea dezvoltării de proiecte în România”, se arată în comunicat.

Cel de-al doilea subiect major abordat în cadrul întrevederii a fost situaţia de securitate regională, în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Premierul român a prezentat sprijinul multidimensional (umanitar, economic, inclusiv pentru exportul de cereale) acordat de România Ucrainei, precum şi ajutorul oferit Republicii Moldova, implicarea consistentă a ţării noastre fiind apreciată la nivelul administraţiei SUA.

De asemenea a fost analizată situaţia de securitate din regiunea Marii Negre, în contextul realizării Strategiei americane de securitate la Marea Neagră.

Programul Visa Waiver permite majorității cetățenilor sau cetățenilor țărilor participante să călătorească în Statele Unite pentru turism sau afaceri pentru sejururi de 90 de zile sau mai puțin, fără a obține o viză.

Călătorii trebuie să aibă o aprobare valabilă a Sistemului electronic de autorizare de călătorie (ESTA) înainte de a călători și să îndeplinească o serie de cerințe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax