Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vize în SUA: Programul „USA Visa Facilitation”, disponibil pentru cadrele didactice din învățământul superior. Condiții

Publicat

Vize în SUA: Programul „USA Visa Facilitation” este disponibil, timp de un an, pentru cadrele didactice din învăţământul superior din România în obţinerea vizelor B1/B2.

Este vorba despre un tip de vize pentru călătorii în scop de afaceri sau călătorii în scop turistic.

Iniţiativa aparţine Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, în parteneriat cu Guvernul României, cu sprijinul Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), conform Agerpres.

„Programul „USA Visa Facilitation” este un serviciu prin care se prioritizează obţinerea de programări pentru interviul de acordare a vizelor.

Programul este disponibil atât pentru cadrele didactice din învăţământul superior, cât şi pentru membrii familiilor acestora, respectiv soţ/soţie şi copii.

Acest beneficiu major poate fi accesat atât de persoanele care au deja planuri de călătorie în Statele Unite ale Americii, cât şi de cele care încă nu au planuri concrete de călătorie în SUA, dar ar putea avea nevoie de viză în viitor.

De asemenea, programul poate fi accesat şi pentru reînnoirea vizei existente”, se arată într-un comunicat de presă al CNR.

Vize în SUA. Condiții pentru USA Visa Facilitation

Unele dintre criteriile de eligibilitate ale Programului „USA Visa Facilitation” sunt:

  • aplicantul să posede cetăţenia română şi să fie cadru didactic într-o instituţie de învăţământ superior din România;
  • să nu îi fi fost refuzat în trecut accesul în Statele Unite;
  • cadrul didactic care aplică pentru viză şi soţul/soţia să nu aibă cazier fiscal sau judiciar.

Programul se derulează prin Universitatea Româno-Americană şi aplicanţii pot cere informaţii, în cazul în care au probleme la înscriere, la adresa viza.sua@rau.ro.

Programul „USA Visa Facilitation” se derulează până la 1 octombrie 2024 şi face parte dintr-un proiect desfăşurat la nivel naţional, care are ca scop aderarea României la programul Statelor Unite ale Americii de scutire a vizelor (VWP Visa Waiver Program).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. codru

    joi, 30.11.2023 at 21:00

    ce bine e sa fii american, neamt…Ai nevoie de oameni cu diplome, de copii eminenenti facute pe cheltuiala statului roman, a populatiei necajite ii amagesti cu niste vize…Unde esti tu Tepes Doamne sau Ceausescule sa le ceri cheltuielile cu scolarizarile, masterele, doctoratele si mai vezi doamne alte titluri….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax