Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vizibilitate scăzută și ghețuș pe mai multe șosele. Coduri galbene de ceață în Alba și alte județe. Recomandările poliției

Publicat

Vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri și izolat chiar sub 50 de metri, duminică dimineața, pe drumuri din mai multe județe din țară.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea sub 200 metri și izolat sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Alba, Cluj, Giurgiu, Harghita, Mureș și Teleorman. În anumite zone, în funcție de condițiile locale, se poate forma ghețușul.

Vezi și ATENȚIE ȘOFERI: Ceață și ghețuș pe străzile din Alba. Până la ce oră este în vigoare codul galben de vreme rea

Recomandările poliției

Șoferii sunt sfătuiți să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să reducă semnificativ viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță între mașini şi să circule prudent, fără a efectua manevre riscante. În cazul în care carosabilul va fi acoperit de gheață, este obligatorie circulația doar cu anvelopele de iarnă.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, se circulă fără probleme meteo-rutiere, în condiții de fluență, pe un carosabil uscat (pe alocuri umed), cu vizibilitate bună.

Pe Autostrada 1 Sibiu – Deva, tronsonul kilometric 238 – 316, între localitățile Sibiu și Pianu, este de asemenea semnalată ceață, care reduce vizibilitatea sub 50 metri.

Coduri galbene de ceață și  pericol de ghețuș

ANM a emis coduri galbene pentru județele Alba ( zona joasă) Cluj ( Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Apahida, Viișoara, Cășeiu, Cojocna, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Călărași, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Săndulești, Tureni, Aiton, Ploscoș;) și Mureș ( zona joasă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax