Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vizită în Portugalia a elevilor și profesorilor de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Reuniune privind stilul de viață sănătos

Publicat

IMAG4890[1] O delegație a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a participat în februarie la Santarem, Portugalia, la cea de-a șasea reuniune din cadrul  parteneriatului multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Ballance”. În acest proiect de cooperare internațională, Colegiul militar este partener cu alte șase  instituții de învățământ din Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria.

De la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat elevele caporal Mădălina Coloji, Letisia Scînteie, Camelia Precop, profesor Cornelia Bratu, profesor Paraschiva Fărcaș și colonel Gheorghe Urian.

Pentru reuniunea din Portugalia, fiecare partener a intervievat persoane în vârstă despre stilul de viață sănătos și a realizat un studiu comparativ privind stilul de viață al tinerilor de azi și cel al bunicilor lor pe vremea când aveau aceeași vârstă. Concluziile studiului au scos la iveală faptul că tinerii de azi sunt sedentari, nu desfășoară activități în aer liber și sunt dependenți de tehnologie.

O atenție deosebită a fost acordată alimentației sănătoase. Elevii și cadrele didactice au participat la un work-shop în restaurantul liceului portughez, având ocazia să învețe nu doar rețete tradiționale, ci și modul în care trebuie asociate diferitele alimente pentru a asigura necesarul zilnic de calorii printr-o alimentație variată. Din program nu au lipsit activitățile sportive, prilej de socializare pentru elevii și cadrele didactice participante. În cadrul întâlnirilor de lucru, cadrele didactice au evaluat activitățile derulate la nivel local și în cardul reuniunilor și au stabilit sarcinile fiecărui partener pentru ultima etapă a proiectului ce se va desfășura în perioada 9-13 mai 2015 în Suedia.

Pe parcursul reuniunii participanții au vizitat Lisabona, Obidos și Nazare, prilej de a compara stilul de viață al gazdelor cu cel din țările lor dar și de a descoperi cultura și civilizația portugheză.

Proiectul multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Balance” se derulează în perioada 2013-2015 și își propune să identifice problemele cu care tinerii de astăzi se confruntă și să găsească soluții pentru a pune în practică celebrul dicton latin în societatea contemporană. Sunt vizate toate aspectele unei vieți sănătoase: activitate fizică, alimentație, gândire pozitivă, igienă etc.

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax