Connect with us
Publicitate

BLAJ

Vizita Papei Francisc la Blaj: CFR introduce garnituri speciale pentru pelerini. Numărul trenurilor, suplimentat

Publicat

gara blaj

În perioada vizitei Papei în România, 31 mai – 2 iunie, CFR Călători va suplimenta numărul trenurilor și va fi folosită capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, anunță compania.

Citește și PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Potrivit CFR Călători, va fi asigurată asigura circulația trenurilor special comandate, urmare a solicitărilor venite de la erhiepiscopii, episcopii şi de la operatorul naţional de transport feroviar din Ungaria, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute:

 • Timișoara – Brașov – Miercurea Ciuc;
 • Oradea – Cluj Napoca – Miercurea Ciuc;
 • Dej – Cluj-Napoca – Blaj și retur;
 • Cluj-Napoca – Blaj și retur.

De asemenea, se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulație spre /dinspre București – în 31 mai, Iași și Miercurea Ciuc – în 1 iunie și Blaj – în 2 iunie.

Se vor introduce în circulație trenuri suplimentare Regio care vor deservi localităţile Miercurea Ciuc și Iași, în 1 iunie și Blaj, în 2 iunie, pe următoarele rute:

 • Brașov – Miercurea Ciuc și retur;
 • Târgu Mureș – Gheorghieni – Miercurea Ciuc și retur;
 • Ghimeș -Miercurea Ciuc și retur;
 • Adjud – Roman – Pașcani – Iași și retur;
 • Vaslui – Iași și retur;
 • Brașov – Blaj și retur;
 • Sibiu – Blaj și retur;
 • Teiuș – Blaj și retur,  

În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiții optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimațiile de călătorie vor putea fi cumpărate și online.

Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, vânzarea biletelor la trenurile suplimentare se va face începând de miercuri și până pe 15 mai, eșalonat, prioritate având grupurile organizate de către arhiepiscopii şi episcopii sau autorități locale.

Compania mai spune că pentru data de 31 mai a luat măsuri de suplimentare la capacitate maximă a trenurilor cu sosire/plecare în/din toate stațiile din București: Gara de Nord, Gara Basarab și Gara Obor.

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai – 2 iunie, compania sugerează pasagerilor să își programeze din timp călătoria către zonele de desfășurare a manifestărilor, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători și să îşi cumpere înainte legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuție: online, casele de bilete din gări și agenții de voiaj, automate de vânzare bilete din gări.

Având în vedere că orașele vizitate de Papa Francisc (Bucureşti şi Iaşi), sunt importante centre universitare, CFR Călători face apel la studenții care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să își programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din aceste orașe.

sursa: cfrcalatori.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax