Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei La Șumuleu Ciuc: 35 de copii și 32 de adulți au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza frigului

Publicat

sumueu

Peste 35 de copii aflați sâmbătă, la Șumuleu Ciuc, pentru vizita Papei Francisc, care au suferit diverse afecțiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zona, au primit îngrijiri medicale.

Organizatorii evenimentului, au transmis că până la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Sumuleu Ciuc.

Potrivit ultimei evaluari a organizatorilor, la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Șumuleu Ciuc participa 85.000 de pelerini.

Pelerini sunt prezenți la Şumuleu Ciuc, Harghita pentru a lua parte la vizita istorică a Papei Francisc. Deși la ora actuală în zonă plouă torențial, pelerinii nu se dau bătuți și continuă să se strângă pentru întâlnirea cu Papa Francisc. Liturghiile şi cântecele vor fi ținute în limbile latină, maghiară şi română.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: Pe o ploaie torențială, aproximativ 40.000 de pelerini îl așteaptă pe Papa Francisc, la Șumuleu Ciuc

Papa Francisc va ajunge la ora 11,30, când va începe Liturghia Pontificală.

Mai mult, potrivit informațiilor oferite de către organizatori, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele trei zile, au declarat că vor participa la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.

Din informațiile primite de la echipajele aflate la fata locului, organizatorii transmit că până la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Sumuleu Ciuc.

Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecțiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zona. 20 dintre aceștia au fost deja preluați în deplină siguranță și transportati cu un microbuz  ISU, la baza dealului Șumuleu pentru evaluare medicală amănunțită, urmând ca și ceilalți 16 sa fie transportați în scurt timp.

Misiunile de acordare a asistentei medicale de urgentă și prim-ajutor sunt continuate de către echipajele mobilizate la fața locului pentru buna desfășurare a evenimentului. Circa 40.000 de pelerini sunt prezenți astăzi la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Șumuleu Ciuc.

sursă foto: captura video-live transmisă de TVR 1, pe pagina Alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax