Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia. Rezerviștii și personalul armatei vor fi înrolați și antrenați suplimentar

Publicat

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri dimineața că va mobiliza în perioada imediat următoare, parțial, populația Rusiei. Liderul de la Kremlin a susținut un discurs național pentru prima dată de când a trimis trupe în Ucraina, în februarie.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru „operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care a fost amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este „eliberarea” Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit „sub jugul” Ucrainei.

YouTube video

Pe un ton marţial, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, menționând că este de „datoria lui morală” să-i protejeze pe locuitorii de aici de „neonaziştii” aflaţi la putere la Kiev.

Preşedintele rus a afirmat că ţara sa nu face altceva decât să răspundă agresiunii Occidentului, care, potrivit lui, supune Moscova unui „şantaj nuclear”.

„Pentru a-și forța voința în moduri brutale asupra altor oameni. Scopul Occidentului este încă slăbit și distruge, ei spun asta în mod deschis. Regimul opresiv s-a intensificat în Ucraina, împotriva Rusiei. S-au intensificat intimidările împotriva rușilor. Teritoriile trebuie eliberate de neonaziști. Ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei. Mercenarii torturează oamenii simpli, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Unii dintre ei au fost nevoie să devină refugiați. Avem tot dreptul să ne opunem si să le dăm o șansă oamenilor”, a precizat liderul de la Kremlin.

Putin adaugă că Occidentul a făcut poporul ucrainean „carne de tun” încă din 2014, când a fost anexată Peninsula Crimeea.

El continuă să spună că „scopul principal” de „eliberare” a oamenilor din regiunea Donbas „rămâne fără schimbare”.

Discursul lui Putin

„Este necesar să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. De aceea, am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială. Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi.

Doar cei care sunt momentan în rezervă vor fi înrolați și cei care servesc în armată și care au anumite profesii militare. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială. Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină.

NATO a discutat să se folosească de armele nucleare împotriva Rusiei. Avem și noi arme. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Occidentul a șantajat Rusia, dar Rusia are multe arme cu care să răspundă. Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul.

Ministerul apărării a fost instruit de către mine să definească statutul legal al acestor unități și al republicilor Lugansk și Donețk. Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie și muniție.

Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost instruită de NATO. Regimul opresiv s-a intensificat în toată Ucraina. După 2014, politica terorii împotriva rușilor devine tot mai mare și mai teribilă. Acești oameni rămân pe teritoriile eliberate de neonaziști, e vorba despre Herson, Lugansk, Zaporojie, unde ați văzut barbarismul neonaziștilor în regiunile capturate de ei.

Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Donețk, din Zaporojie, din Herson. Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă.

Administrațiile din Zaporojie, Herson au cerut să facă alipirea la Rusia, vom face tot ce putem să ne asigurăm de condițiile pașnice de organizare a acestor referendumuri”.

sursa: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax