Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vodafone „Mobile for Good”: Bolnavii de diabet, bătrânii și sportivii cu dizabilități au acces la aplicații pentru monitorizarea sănătății

Publicat

Fundatia Vodafone lansează astăzi „Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologiile mobile pentru a îmbunătăți viata persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate. Cu o investiție de aproximativ 500.000 de euro din partea Fundației Vodafone și beneficiind de accesul la rețeaua și serviciile Vodafone, “Mobile for Good” debutează cu programe speciale care vin în sprijinul a trei categorii de beneficiari: persoanele bolnave de diabet, bătrânii care au nevoie de îngrijire la domiciliu și sportivii cu dizabilități intelectuale.

„Odată cu lansarea programului Mobile for Good, Fundația Vodafone vine în sprijinul a trei comunităţi de beneficiari, folosindu-se de puterea comunicațiilor mobile pentru a le îmbunătăți viata. Tehnologia ne poate ajuta să ne monitorizăm starea de sănătate, oriunde și oricând. Astfel, prin cele 3 proiecte pilot, 750 de beneficiari vor folosi echipamente și servicii de comunicații dedicate și vor avea acces gratuit la aplicații pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sănătatii”, a spus Florina Tănase, Senior Director Regulatory, Legal and corporate Affairs.

Cele trei proiecte pilot sunt derulate în parteneriat cu Fundația Special Olympics, Asociația Caritas Alba Iulia și Asociatia React, timp de un an.

Proiectul dezvoltat pentru sportivii cu dizabilități intelectuale are ca scop îmbunatățirea stării de sănătate și a condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu scopul integrării lor sociale și a creșterii performanțelor sportive. În prezent, sportivii cu dizabilități primesc o varietate de servicii de sănătate prin consultațiile și recomandările ce se efectuează gratuit, de către specialiști voluntari cu ocazia competițiilor sportive. Numeroase afecțiuni cu un grad ridicat de severitate sunt descoperite la aceste evaluări, pentru prima dată. Recomandările sportivilor sunt scrise pe formulare de hârtie sau transmise verbal și de cele mai multe ori aceste recomandări se pierd.

Prin programul „Mobile for Good”, 100 de sportivi cu dizabilități vor avea acces gratuit la o aplicație pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sănătatii în cadrul competițiilor sportive. Cu ajutorul acestei aplicații, sportivii sunt înștiintati telefonic sau prin SMS, în legătură cu recomandările pe care trebuie să le urmeze în urma controalelor medicale. Tot prin programul „Mobile for Good”, Fundația Vodafone oferă voluntarilor Special Olympics tablete Vodafone pentru introducerea informațiilor medicale în aplicație.

Al doilea proiect pilot se adresează unui număr de 500 de persoane care suferă de diabet de tip 1 (insulino-dependenţi) și de tip 2, din toată țara, și este dezvoltat în parteneriat cu Asociația React. Prin programul „Mobile for Good”, Fundația Vodafone pune la dispoziția beneficiarilor, gratuit, kit-ul „Controlin” cu ajutorul căruia, diabeticii își vor putea monitoriza zilnic glicemia. Kit-ul „Controlin” conține un glucometru de ultimă generație cu Bluetooth încorporat, consumabile pentru un an de zile și acces la o aplicație pe telefonul mobil. Aplicația poate fi descărcată gratuit, de pe site-ul www.controlin.ro cu ajutorul unui cod unic pe care îl vor primii cei selectați în program. Începând de astăzi, persoanele cu diabet care doresc să se înscrie în program, trebuie să completeze formularul disponibil pe www.controlin.ro. Selecția va fi realizată de către o comisie formată din medici diabetologi, nutriționisti și reprezentanți ai Asociației React.

Cel de-al treilea proiect pilot este realizat în parteneriat cu Asociația Caritas Alba Iulia, având ca benficiari 150 de persoane vârstnice care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Aceștia au vârste cuprinse între 60 și 90 de ani și sunt din județele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara și Mures. Prin programul „Mobile for Good”, Fundația Vodafone oferă beneficiarilor 150 de telefoane Vodafone 155, cu buton de panică, ce poate fi utilizat în situații de urgență. De asemenea, Fundația Vodafone pune la dispozitia asistenților Caritas, 150 de telefoane Vodafone Smart II, prin intermediul cărora sunt înstiințați atunci când beneficiarii îi alertează.

„Mobile for Good” este un program lansat de către Fundația Vodafone Group pentru a veni în sprijinul categoriilor defavorizate, punând la dispozitia beneficiarilor echipamente ți servicii oferite de către Vodafone.

Fundația Vodafone România a investit în acest program 475.000 de Euro pentru dezvoltarea celor trei aplicații pe telefonul mobil, achiziționarea telefoanelor pentru asistenții Caritas și a beneficiarilor, a tabletelor pentru echipa de voluntari a Special Olympics și pentru glucometrele cu Bluetooth destinate bolnavilor de diabet. Totodată, beneficiarii programului „Mobile for Good” au acces la servicii de voce și date oferite gratuit, pe toată durata programului. Mai multe detalii despre program se regăsesc pe site-ul www.fundația-vodafone.ro/mobileforgood.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax