Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Voicu Paul a scăpat de Pleșa, dar s-ar putea trezi cu Roman. De ce ezită PNL Alba să își anunțe candidatul la primărie


Publicat

PNL Alba ezită încă să își anunțe candidatul pentru Primăria Alba Iulia, chiar și după ce Gabriel Pleșa și-a pierdut răbdarea și a plecat la USR. Liderii partidului invocă un sondaj intern ale cărui rezultate le așteaptă, pentru a lua o decizie.

În realitate, spun surse din partid, jocurile nu sunt pe deplin făcute și acesta este motivul principal. Negocierile pentru nominalizare continuă, iar partidul trebuie să îi mulțumească pe toți potențialii candidați pentru a reduce pagubele de imagine și de voturi cauzate de plecarea lui Pleșa. 

După demisia lui Pleșa, în sondajul intern au rămas Ion Dumitrel, Voicu Paul, Florin Roman și Cornel Sandu (inspector școlar general, introdus și el pe lista potențialilor candidați). Ion Dumitrel nu și-a exprimat interesul de a renunța la președinția Consiliului Județean Alba pentru primărie, iar Cornel Sandu nu are în realitate nici o șansă să fie nominalizat.

Practic, în acest moment lupta internă se va da între Roman și Paul, în condițiile în care deputatul de Alba pare a-și dori și el o candidatură pentru acest post. La fel  ca și în cazul lui Dumitrel, Roman nu și-a exprimat public această dorință, dar a declarat nuanțat că pe lângă sondaj, contează și ce a realizat fiecare în funcția în care s-a aflat, poziționându-se în avantaj față de acesta.

Oricum, sondajele nu vor fi făcute niciodată publice. A spus-o chiar chiar Florin Roman, în timpul conferinței de vineri. Acesta a declarat că sondajele, realizate pe cheltuiala partidului, reprezintă instrumente interne de lucru.

În acest context, Voicu Paul pare a fi favoritul lui Mircea Hava, pe când Florin Roman are avantajul unei vizibilități puternice la nivel central.

Principalele declarații ale lui Florin Roman.

 • Cred că s-a grăbit pentru că aveam un sondaj în derulare pentru că noi am anunțat că vom anunța toți candidații la 1 martie;
 • Nu ne evaluăm activitatea la lună ci la 4 ani… Contează și ce lași în spate. Adică va trebui să și confirmi când ești trimis într-o funcție publică. Din acest punct de vedere, eu zic că domnul despre care vorbiți s-a grăbit și cred că avea această decizie luată cu mult timp înainte;
 • Avem data limită 1 martie să ne anunțăm candidații;
 • Noi avem un regulament de candidatură în care contează modul în care ieși în sondaj, munca pe care ai depus-o pentru partid în ultimii patru ani, contează munca administrativă pe care ai desfășurat-o în ultimii patru ani, sunt mai multe… În interiorul PNL există o comisie care evaluează toate aceste lucruri.
 • Eu dacă doresc să candidez pentru o funcție, automat sunt obligat să îndeplinesc cât mai multe calități din cele trei condiții.
 • Până acum doi ani de zile nu a fost nici o problemă, n-a negat-o nici el (Gabriel Pleșa – n.red.). Dimpotrivă, am văzut o foarte mare apropiere de echipa de la primărie. Înțeleg că problemele ar fi apărut după plecarea fostului primar, Mircea Hava.  
 • Cine l-a oprit să lucreze? În 2012, când am ajuns la consiliul județean (ca vicepreședinte – n.red.) îmi spuneați și mie același lucru, voi presa, că nu voi putea lucra lângă Dumitrel că nu voi fi lăsat. Eu îmi amintesc că atunci am demarat procedurile pentru Sebeș-Turda, am făcut proiectul cu primul ghiozdan, am demarat școala profesională germană, deci dacă vrei să te impui, te impui.
 • Pun două situații în oglindă să vedeți că se poate lucra, dacă vrei.
 • Pentru mine când aleg un om, mă uit în spate să văd ce a lucrat. Este foarte important ce ai lăsat în spate. Ai fost într-o funcție publică, hai să vedem ce ai făcut. Eu pot să vorbesc de când m-am dus în Parlament despre amendamentul pentru finanțarea monumentului de la Alba Iulia, despre simplificarea procedurilor pe partea de autorizare (…) și atunci eu consider că era un moment bun acesta al despărțirii, ca să îți faci un bilanț.
 • Avem doi candidați anunțați, care sunt în funcție. Vor fi alții care nu au fost în funcție. Pentru mine, prima evaluare este legată de ce au făcut.
 • Din câte știu eu, în sondaj este domnul Paul Voicu, domnul Dumitrel, sunt eu, Gabi Pleșa, Cornel Sandu și potențial și alți colegi de la alte partide.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, inclus în sistemul național de diagnosticare COVID-19

Publicat

s

Începând de luni, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia va fi inclus în sistemul național de diagnostic pentru COVID-19, a anunțat vineri deputatul PNL Florin Roman. 

El a explicat că a început, în calitate de parlamentar, demersurile de includere a unității medicale din Alba Iulia în rețeaua națională, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și a managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza.

”Astăzi (n.r. vineri), ministrul Sănătății, dr. Nelu Tatar și secretarul de stat Andrei Baciu mi-au confirmat că de luni, după publicarea ordinului de ministru în Monitorul Oficial, spitalul județean devine parte a sistemului național, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de testare la nivelul județului Alba.

Totodată, includerea în rețeaua națională, asigură fluxul necesar de kituri de testare din partea companiei Unifarm, dar și decontarea sumei de 200 lei/test, de către stat, prin Ministerul Sănătății.

În calitate de parlamentar mulțumesc conducerii Ministerului Sănătății pentru celeritatea cu care a răspuns solicitărilor noastre, dar și firmei Transavia, care a donat unul din cele mai performante PCR-uri de testare din România, peste 3.500 de kituri și contravaloarea extractoarelor automatizate.

Așadar, cu DSP Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, ca centre autorizate de testare la nivel național, Alba devine practic unul dintre cele mai importante centre de la nivel național, cu o putere de testare ca marile orașe și rezultate în doar câteva ore.

Asta înseamnă că putem apăra medicii, pacienții și bolnavii, că putem depista virusul în timp util și lua măsurile care se impun. Pe scurt: salvarea de vieți omenești! Doamne ajuta!”, a declarat deputatul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OPINIE/ România, mereu surprinzătoare: Ni se îmbolnăvesc medicii în spitale și noi combatem pandemia cu imnu’ tare-n difuzoare

Publicat

Sunt unul dintre oamenii care iubește din tot sufletul România. Sunt mândru când văd tricolorul fluturând și mă emoționează mereu imnul național. Și nu arunc aceste vorbe în vânt… Nu pot însă să accept ipocrizia și modul în care guvernanții noștri au încercat în aceste zile să ne manipuleze emoțional folosind valorile naționale în care credem.

Guvernanții par în aceste vremuri niște copii prinși că nu și-au învățat bine lecția și vor să fenteze audiența cântând cu patos patriotic imnul de stat. Și toate acestea într-o încercare disperată de a scăpa de corigența care le amenință procentele de încredere și voturile de la următoarele alegeri. Așa am ajuns ca să ni se îmbolnăvească medicii în spitale și noi să combatem pandemia cu imnu’ tare-n difuzoare.

Mai băieți, voi, ăștia care va jucați în aceste zile cu România, nu vă mai comportați ca niște comuniști notorii. Sunteți liberali, ce naiba! Dar nu ați învățat nimic despre democrație și despre faptul că orice stare de panică se tratează, nu cu un fals patriotism, ci cu informare corectă și continuă. Așa că în difuzoarele alea mai bine ați transmite numărul de testări făcute în fiecare comunitate, numărul de măști și combinezoane pe care le-ați cumpărat pentru medici, numărul de aparate de ventilație și așa mai departe. Așa poate v-am crede și noi ca munciți, dar mai ales că ne respectați cu adevărat și că iubiți țara asta, al cărei imn îl folosiți în aceste zile într-o campanie de manipulare.

Ce naiba vă deosebește de comuniștii de la Beijing, care mint și manipulează populația și opinia internațională? Ascundeți în aceste zile sub preș informațiile în speranța că noi, proștii ăștia care vă votăm, vom vedea în roz situația dezastruoasă din sănătatea românească.

Băieți, suntem o țară bolnavă, pe care ați infestat-o cu toții. Voi, liberali, pesediști, pediști, feseniști, comuniști sau cum naiba vă mai spuneți. Noi știm asta…

Nu credeți? Deschideți larg ochii și priviți situația reală din spitalele din România, spitalele în care și voi riscați să ajungeți, acum când nu mai puteți fugi în clinicile de fițe din Viena sau Turcia. În primul rând spitalele astea colcăie de învârteli și interese economice cu firme de casă, transpartinice. Apoi, în vremuri de criză, stăm bine la planuri și strategii, în timp ce în realitate totul se desfășoară haotic din cauza celor pe care voi i-ați plantat politic în punctele cheie. Vreți să știți de ce sunt speriați medicii și asistentele din spitalele astea? Pentru că sunt trimiși să lupte cu moartea doar cu mâinile goale. O mască, o pereche de mănuși și un halat de vizitator pe zi, dezinfectant cu rația și sub cheie, dar mai ales direcții și ordine incoerente. Acestea sunt realitățile cărora le fac față ei, cei din linia întâi. Cu toate acestea, sunt oameni care nu fug, care luptă chiar și cu mâinile goale cu virusul și moartea. Le e frică însă de incompetența voastră și a celor pe care vă încăpăținați să îi susțineți în posturile cheie, la conducerea spitalelor sau a direcțiilor de sănătate.

Și revenind la imn. Dați tare în difuzoare, nu imnul național, ci informații și comunicări. Spuneți-le oamenilor realitatea cu care ne confruntăm, chiar dacă e dură și greu de digerat. Fiți transparenți, fiți coerenți în informații, fiți calmi și lucizi! Renunțați la politicianismele ieftine și la gargara dâmbovițeană și treceți de la vorbe la fapte! Doar așa aveți șansa să ne liniștiți și să trecem împreună cu bine peste această situație grea.

Nu uitați că orice virus poate fi tratat, mai devreme sau mai târziu, dar teama, neîncrederea, panica, generate de lipsa de informare, vor lăsa răni necicatrizabile în fiecare român.

Dan Lungu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Totul va fi bine! – Mesajul montat pe clădirea Spitalului Județean din Alba Iulia și pe secția de Infecțioase

Publicat

”Totul va fi bine” este mesajul scris de un copil și montat pe fațada clădirii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, dar și pe secția de Infecțioase a instituției medicale.

Un curcubeu a ”răsărit” pe cele mai importante clădiri din Alba Iulia, în aceste zile. Alături de mesajul ”Totul va fi bine” și deja clasicul #staiacasă, micul artist, Andrei T.H. a vrut să le transmită o rază de speranță atât celor ce sunt în prima linie a luptei împotriva coroavirusului, dar și cetățenilor din Alba Iulia.

Până la ora actuală, potrivit celor mai recente date transmise de autorități, în județul Alba au fost confirmate 11 cazuri de coronavirus, dintre care două au fost declarate vindecate.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 474 de cadre medicale și personal auxiliar, confirmate cu COVID-19. În continuare, situație eronată pentru județul Alba

Publicat

În România sunt, la această dată, 474 de cadre medicale și personal auxiliar din spitale infectate cu COVID-19, potrivit raportărilor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Pe lista oficială, județul Alba figurează în continuare cu două cazuri de infecție fiind vorba de personal medical auxiliar, deși acest lucru nu este confirmat de DSP.

”La Alba, în situația transmisă acum de la centru încă apar eronat cele 2 cazuri personal auxiliar confirmat. Am transmis în repetate rânduri să corecteze”, a declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Lista conform raportărilor primite de INSP din teritoriu:

Alba total 2

Arad total 24

București total 65

Bistrița Năsăud total 3

Botosani total 1

Cluj total 3

Constanța total 1

Covasna total 8

Dâmbovița total 1

Galați total 7

Hunedoara total 24

Iasi total 5

Mehedinți total 1

Neamț total 7

Suceava total 318

Timiș total 2

Vrancea total 2

Total 474

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate