Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Voicu Paul a scăpat de Pleșa, dar s-ar putea trezi cu Roman. De ce ezită PNL Alba să își anunțe candidatul la primărie

Publicat

PNL Alba ezită încă să își anunțe candidatul pentru Primăria Alba Iulia, chiar și după ce Gabriel Pleșa și-a pierdut răbdarea și a plecat la USR. Liderii partidului invocă un sondaj intern ale cărui rezultate le așteaptă, pentru a lua o decizie.

În realitate, spun surse din partid, jocurile nu sunt pe deplin făcute și acesta este motivul principal. Negocierile pentru nominalizare continuă, iar partidul trebuie să îi mulțumească pe toți potențialii candidați pentru a reduce pagubele de imagine și de voturi cauzate de plecarea lui Pleșa. 

După demisia lui Pleșa, în sondajul intern au rămas Ion Dumitrel, Voicu Paul, Florin Roman și Cornel Sandu (inspector școlar general, introdus și el pe lista potențialilor candidați). Ion Dumitrel nu și-a exprimat interesul de a renunța la președinția Consiliului Județean Alba pentru primărie, iar Cornel Sandu nu are în realitate nici o șansă să fie nominalizat.

Practic, în acest moment lupta internă se va da între Roman și Paul, în condițiile în care deputatul de Alba pare a-și dori și el o candidatură pentru acest post. La fel  ca și în cazul lui Dumitrel, Roman nu și-a exprimat public această dorință, dar a declarat nuanțat că pe lângă sondaj, contează și ce a realizat fiecare în funcția în care s-a aflat, poziționându-se în avantaj față de acesta.

Oricum, sondajele nu vor fi făcute niciodată publice. A spus-o chiar chiar Florin Roman, în timpul conferinței de vineri. Acesta a declarat că sondajele, realizate pe cheltuiala partidului, reprezintă instrumente interne de lucru.

În acest context, Voicu Paul pare a fi favoritul lui Mircea Hava, pe când Florin Roman are avantajul unei vizibilități puternice la nivel central.

Principalele declarații ale lui Florin Roman.

  • Cred că s-a grăbit pentru că aveam un sondaj în derulare pentru că noi am anunțat că vom anunța toți candidații la 1 martie;
  • Nu ne evaluăm activitatea la lună ci la 4 ani… Contează și ce lași în spate. Adică va trebui să și confirmi când ești trimis într-o funcție publică. Din acest punct de vedere, eu zic că domnul despre care vorbiți s-a grăbit și cred că avea această decizie luată cu mult timp înainte;
  • Avem data limită 1 martie să ne anunțăm candidații;
  • Noi avem un regulament de candidatură în care contează modul în care ieși în sondaj, munca pe care ai depus-o pentru partid în ultimii patru ani, contează munca administrativă pe care ai desfășurat-o în ultimii patru ani, sunt mai multe… În interiorul PNL există o comisie care evaluează toate aceste lucruri.
  • Eu dacă doresc să candidez pentru o funcție, automat sunt obligat să îndeplinesc cât mai multe calități din cele trei condiții.
  • Până acum doi ani de zile nu a fost nici o problemă, n-a negat-o nici el (Gabriel Pleșa – n.red.). Dimpotrivă, am văzut o foarte mare apropiere de echipa de la primărie. Înțeleg că problemele ar fi apărut după plecarea fostului primar, Mircea Hava.  
  • Cine l-a oprit să lucreze? În 2012, când am ajuns la consiliul județean (ca vicepreședinte – n.red.) îmi spuneați și mie același lucru, voi presa, că nu voi putea lucra lângă Dumitrel că nu voi fi lăsat. Eu îmi amintesc că atunci am demarat procedurile pentru Sebeș-Turda, am făcut proiectul cu primul ghiozdan, am demarat școala profesională germană, deci dacă vrei să te impui, te impui.
  • Pun două situații în oglindă să vedeți că se poate lucra, dacă vrei.
  • Pentru mine când aleg un om, mă uit în spate să văd ce a lucrat. Este foarte important ce ai lăsat în spate. Ai fost într-o funcție publică, hai să vedem ce ai făcut. Eu pot să vorbesc de când m-am dus în Parlament despre amendamentul pentru finanțarea monumentului de la Alba Iulia, despre simplificarea procedurilor pe partea de autorizare (…) și atunci eu consider că era un moment bun acesta al despărțirii, ca să îți faci un bilanț.
  • Avem doi candidați anunțați, care sunt în funcție. Vor fi alții care nu au fost în funcție. Pentru mine, prima evaluare este legată de ce au făcut.
  • Din câte știu eu, în sondaj este domnul Paul Voicu, domnul Dumitrel, sunt eu, Gabi Pleșa, Cornel Sandu și potențial și alți colegi de la alte partide.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax