Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Voicu Paul, ”moștenitorul” lui Mircea Hava la conducerea Primăriei Alba Iulia. Gabriel Pleșa, ”convins” să nu mai candideze

Publicat

o

Voicu Paul este noul șef administrativ al municipiului Alba Iulia. Acesta preia din postura de viceprimar, atribuțiile primarului, conform votului obținut luni în Consiliul Local. Deși se vorbea de o concurență între el și Gabriel Pleșa, cel din urmă a renunțat să mai candideze și el la ceea ce neoficial se numește funcția de ”primar interimar”. 

Voicu Paul nu devine în mod oficial primar, ci doar preia atribuțiile acestei funcții, ceea ce înseamnă că locul său de consilier nu se vacantează. Consilierii au votat pentru Voicu Paul în număr de 14, un vot împotrivă, iar 5 voturi au fost anulate.

g

Zâmbitor, Voicu Paul a încropit un discurs în care a început prin a mulțumi PSD și ALDE pentru că îl ”țin în priză” și consilerului independent Mircea Trifu, care nu a venit la ședință și despre care a spus că ar putea ajunge un ”viceprimăruț” cu voturile liberalilor. ”L-am lăsat să își facă partid”, a spus Paul legat de Trifu. Tot el a recunoscut că a rupt discursurile pe care i le-au pregătit foștii consilieri ai lui Mircea Hava și a vorbit liber.

Vezi și: VEZI și LIVE VIDEO: Viceprimarii din Alba Iulia, între suspendare și promovare. Hava, prezent la ședința Consiliului Local

PNL a reușit încă o dată să își tranșeze în interior conflictele. Gabriel Pleșa a fost din nou ”convins” să stea în banca lui, după ce același lucru s-a întâmplat și cu prilejul alegerilor pentru funcția de președinte al organizației municipale a PNL.

Atunci Pleșa era cotat cu prima șansă, dar a fost convins să renunțe pentru ”binele partidului”. Și atunci, Voicu Paul a fost singurul candidat.

Între timp, Mircea Hava și-a exprimat public susținerea pentru Voicu Paul, inclusiv în prezența președintelui Klaus Iohannis, care l-a întebat pe cine lasă în loc. De asemenea, Hava ar dori ca acesta să fie și candidatul PNL la primărie, la alegerile de anul viitor.

UPDATE: Raul Tudorașcu a fost votat pentru a ocupa funcția de viceprimar. Aceasta i-a avut drept contracandidați pe Bogdan Lazăr (ALDE), care nu a fost votat nici măcar de colegii de Alianță (obținând doar 2 voturi) și pe Angela Moldovan de la PMP (cu un singur vot).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax