Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Pacienții decedați de COVID vor fi înmormântați îmbrăcați. Familia și preoții vor avea acces în spitale

Publicat

Pacienții COVID din spitale vor putea fi vizitați de familie și de preoți, iar în cazul celor decedați, persoanele respective nu vor mai fi băgate dezbrăcate în saci. 

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat că regulile pentru înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID se schimbă.

Declarația a fost făcută de Vlad Voiculescu, după o întâlnire cu reprezentanții cultelor din România. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat joi că acestea vor fi preoţii vor avea voie să intre în spital la pacienţi în stare gravă, la fel şi aparţinătorii.

Acesta a adăugat că trupurile celor decedați vor fi puse îmbrăcate, în sicrie care vor fi sigilate. Un ordin în acest sens ar urma să fie semnat vineri, cel târziu luni, a mai transmis ministrul.

Acesta a spus că și până acum trupurile celor decedați erau înmormântate îmbrăcate:

”E un lucru important și decent. Și până acum era. Dacă nu s-a respectat până acum este o problemă. Nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat undeva este din pricina unei lipse de bun simț elementar. Ceea ce reglementăm prin noua formă a ordinului este ca acest lucru să poată fi verificat de către familii” a spus Voiculescu.

Precizarea ulterioară a lui Voiculescu, legată de înmormântare

UPDATE: La scurt timp după ce a dat această declarație Voiculescu a revenit cu o postare pe Facebook:

”Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze.

Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.”

Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi.” a scris Voiculescu pe facebook.

Subiectul a fost pe larg dezbătut în ultimele zile.

Recent, chiar reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au cerut schimbarea regulilor.

Citește și: BOR cere modificarea legii privind înmormântarea persoanelor decedate de COVID: Umanitatea și demnitatea, să aibă ultimul cuvânt

Reprezentanţii cultelor religioase din România au solicitat modificarea acestei legi „excesive” şi au purtat recent un dialog „fertil” cu autorităţile competente în acest sens.

„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înţeles necesitatea modificării. Prelungirea aşteptării ei devine dureroasă şi nu mai are în acest moment o raţiune suficientă. Umanitatea şi demnitatea sunt raţiunile care trebuie să aibă şi acum ultimul cuvânt” a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al BOR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax