Connect with us
Publicitate

BLAJ

Volei Alba Blaj a adus României întregul punctaj pentru Liga Campionilor. Supremația în țară rămâne obiectivul sezonului viitor

Publicat

Punctele cucerite de Volei Alba Blaj în Europa duc România pe locul 2 în Cupa CEV/Challenge și pe locul 7 în Liga Campionilor. Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, menționează performanța deosebită a sportivelor din oraș. Pentru Liga Campionilor, întregul punctaj al României a fost adus de Volei Alba Blaj, al doilea loc fiind atribuit țării noastre după excluderea echipelor rusești din cupele europene.

Volei Alba Blaj va juca în sezonul 2022/2023 direct în grupele Ligii Campionilor, competiție la startul căreia se va afla pentru a șasea oară.

Campioana României s-a înscris, joi, în Liga Campionilor, odată cu trimiterea documentelor necesare participării în ediţia viitoare a celei mai importante competiții intercluburi din Europa, de care se leagă și cea mai mare performanță a voleiului feminin de club din România, titlul de vicecampioană a Europei obținut de Volei Alba Blaj în 2018.

Potrivit primarului din Blaj, satisfacția este și mai mare în condițiile în care, grație performanțelor europene reușite în ultimii ani de clubul local, România va putea înscrie în viitoare ediție a cupelor europene la volei feminin șase echipe: două calificate direct în grupele Ligii Campionilor, două în Cupa CEV și alte două în Cupa Challenge.

La baza stabilirii coeficientului României pentru cupele europene la volei feminin au stat punctajele realizate de echipele românești în edițiile 2018/2019, 2019/2020 și 2020/2021.

Rezultatele echipei Volei Alba Blaj în 2022

Pentru Cupa CEV/Challenge, unde România are al doilea coeficient, 80% din punctele României au fost aduse de Volei Alba Blaj, prin cele două finale jucate (Cupa CEV 2019 și Cupa Challenge 2021), la care a contribuit și Știința Bacău, echipă eliminată în „semifinala românească” din Cupa CEV 2019.

Performanțele reușite de Volei Alba Blaj în cupele europene pun voleiul feminin din România la nivelul handbalului feminin, cu mult peste celelalte sporturi de echipă.

”Toate acestea au fost reușite grație unui principiu promovat de Volei Alba Blaj încă de la înființare: valoarea lotului, singurul criteriu de performanță!

Pentru sezonul viitor, Federația Română de Volei propune modificarea regulamentului, prin obligativitatea folosirii, pe tot parcursul meciurilor din competițiile interne, a două jucătoare române.

Clubul nostru nu se opune acestei reguli, deși a propus, ca în primul an, să fie obligatorie doar folosirea unei singure voleibaliste române, din două considerente: fondul redus de jucătoare românce valoroase și faptul că în Europa, la nivel de club, nu joacă naționalitatea, ci valoarea, așa cum, de altfel, s-a dovedit și în alte sporturi, în care echipele românești au obținut performanțe remarcabile: CSM București (handbal feminin) și U BT Cluj Napoca (baschet masculin).

Chiar și așa, în sezonul viitor, pentru clubul nostru obiectivele rămân aceleași: supremația în România și un parcurs cât mai frumos în Liga Campionilor!

În viitoarea ediție a Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj își va disputa meciurile de pe teren propriu în Sala Polivalentă din Târgu Mureș, acolo unde așteptăm cele mai puternice echipe din Europa.

Sperăm ca, din 2023, suporterii noștri să se bucure de spectacolul meciurilor europene în noua Sală Polivalentă Blaj, viitoarea casă a campioanei României!” declară primarul Gheorghe Rotar, într-o postare pe Facebook.

sursa: Facebook Gheorghe Rotar

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 03.06.2022 at 21:13

    Păcat ! Avem echipă, dar susţinători conjudeţeni, ioc. Tot mai bine era la Sibiu unde se cam umplea sala, la Tg. MUreş nu prea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax