Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Volei Alba Blaj a învins VK Prostějov din Cehia cu 3-0, în ultimul meci din 2018. Două momente umanitare la Sibiu

Publicat

volei blaj

În ultimul meci din anul 2018 Volei Alba Blaj a obținut o nouă victorie, de această dată în fața echipei din Cehia VK Prostějov, reușind să obțină toate cele trei seturi din joc! Volei Alba Blaj – VK Prostějov 3-0 (25-16, 25-12, 25-16) Meciul care a avut loc miercuri seara la Sibiu s-a desfășurat în cadrul primei manșe din optimile de finală ale Cupei CEV la volei feminin.

volei blaj

După aproape trei ani de participare în Liga Campionilor, Volei Alba Blaj revine în Cupa CEV. Dezamăgită după eliminarea din cea mai importantă competiție europeană intercluburi, vicecampioana Europei caută succesul în această competiție, scopul echipei pregătite de antrenorul Darko Zakoč fiind acela de a avea un parcurs cât mai lung în Cupa CEV. Cu punctaj maxim în competiția internă, Volei Alba Blaj a abordat meciul cu VK Prostějov cu un moral ridicat, după ce vinerea trecută a obținut o victorie clară, 3-0 (foto), pe terenul campioanei României, CSM București.

Înainte de meci, antrenorul principal, Darko Zakoč, a declarat că este sigur că echipa sa se va impune, dacă va repeta prestația de la București: „La meciul cu CSM București ne-am arătat adevărata noastră față. Când suntem foarte motivați și concentrați și dacă nu facem multe greșeli neforțate, avem acest nivel de joc și cred că, având în vedere evoluția noastră din ultima perioadă, CSM București a fost suprinsă de jocul nostru, cred că nu s-au așteptat ca noi să jucăm atât de bine, dar asta e problema lor. A fost o victorie foarte importantă, dar acest lucru nu înseamnă nimic, pentru că avem un campionat lung și trebuie să fim atenți, iar în următoarele meciuri, indiferent de adversari, trebuie să ne prezentăm precum la partida de la București.

Și căpitanul echipei, Nneka Onyejekwe, s-a arătat optimistă înaintea partidei  spunând că echipa sa va obține cel mai bun rezultat posibil: „Meciul de miercuri nu va fi diferit de cele jucate până acum. Avem nevoie de o victorie de trei puncte și trebuie să jucăm un volei de calitate. Am trecut printr-o perioadă dificilă, dar vreau să cred că ne-am recăpătat încrederea în joc, că am depășit perioada nefastă și vreau să arătăm asta și miercuri seara. Fiecare meci este diferit și trebuie abordat cu maximă seriozitate. Nu ne gândim încă la obiectivul final, pentru noi este important să luăm fiecare meci în parte, să ajungem la cea mai buna formă și să îmbunătățim jocul de la un meci la altul. Îmi doresc doar să fim sănătoase și astfel sunt sigură că vom reuși să ne îndeplinim obiectivele.”

impreuna pentru Robert

Partida de la Sibiu și-a propus și două momente umanitare: o campanie de strângere de fonduri pentru Robert Roman, 14 ani, din Alba Iulia, diagnosticat cu leucemie și o colectă de jucării de pluș, pe care care clubul nostru le va oferi, de Crăciun, copiilor de la Centrul de Plasament Blaj și preșcolarilor de la două grădinițe din Blaj. În acest sens, spectatorii au fost invitați la Sibiu însoțiți de una sau multe jucării de pluș. După meci zeci de jucării au fost aruncate pe teren iar jucătoarele le-au adunat.

Totodată în Sala „Transilvania” din Sibiu au fost amplasate două urne mobile, unde spectatorii au putut dona diverse sume de bani, fondurile urmând a fi direcționate spre familia Roman.
Robert Roman, un băiat din Alba Iulia care a împlinit, în 16 decembrie 14 ani, fiul portarului Adrian Roman de la Olimpia Aiud, echipă din Liga a IV-a, a primit în urmă cu două luni o veste cruntă, fiind diagnosticat cu leucemie! Lupta sa pentru viață are nevoie de sprijin financiar.


În acest sens, în sportul din Alba a fost inițiată campania umanitară „Împreună pentru Robert”. Astfel, au fost organizate trei turnee caritabile de fotbal, la Aiud, Sebeș și Alba Iulia, în care au fost implicați, printre alții, selecționerul naționalei de fotbal tineret, Mirel Rădoi, foștii componenți ai echipei de fotbal Unirea Alba Iulia, internaționalii Gicu Grozav și Nicolae Stanciu, care au jucat fotbal din suflet, pentru a-l ajuta pe băiețelul grav bolnav, aflat actualmente sub tratament, la Cluj-Napoca.


Până în prezent, prin intermediul acestor meciuri s-au strâns peste 36.000 de lei, zilele trecute adunându-se bani tot pentru această cauză, la Gala Sportului Județean 2018 (2600 de lei) și Gala Performerilor Clubului Unirea Alba Iulia.
În această campanie s-au mai implicat Școala “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, unde Robert este elev, care a strâns diverse fonduri, prin copiii și profesorii de aici, dar și alte instituții de învățământ din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax