Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Volei Alba Blaj s-a calificat în Liga Campionilor. Victorie după un meci nebun în fața a aproape 1200 de spectatori

Publicat

Aproape 1200 de spectatori au fost prezenți miercuri seara, în Sala Polivalentă din Blaj, la un ”meci nebun” de volei, după cum l-au numit reprezentanții echipei din oraș. 

Este vorba despre meciul dintre Volei Alba Blaj versus Mladost Zagreb, meci în urma căruia echipa din Alba și-a asigurat o nouă participare în Liga Campionilor la Volei.

Cronica de meci a celor de la Volei Alba Blaj

”Volei Alba Blaj a început ezitant meciul, campioana României fiind dominată în primul set, adjudecat de croate. A urmat un set doi controlat de echipa noastră și să părea că evoluția din meciul cu Kralovo Pole Brno se repetă.

Setul trei a adus una dintre cele mai spectaculoase răsturnări de scor din volei. Volei Alba Blaj a condus cu 18-9 și 20-14, însă Mladost Zagreb, cu Aida Mehic inspirată la serviciu, a preluat conducerea, 21-20. Campioana României a trecut din nou în avantaj, a beneficiat apoi de 3 mingi de set, însă Mladost Zagreb a revenit și a fructificat prima minge de set de care a beneficiat.

În setul patru, echipa noastră a controlat ostilitățile, a pus din nou diferențe mari de scor în fața adversarului, dar de această dată nu le-a mai lăsat croatelor vreo șansă.

Setul cinci a fost extrem de echilibrat. Mladost Zagreb și-a jucat ultima șansă de calificare, iar cele două echipe au căutat să greșească cât mai puțin. Volei Alba Blaj a avut mai mereu două puncte în față, campioana Croației a egalat ultima dată la 9, dar, impulsionată de un public senzațional, campioana României s-a impus la limită, după 133 de minute de joc.

Iarina Axinte, tânărul nostru coordonator, a fost desemnată MVP-ul meciului. Andrea Mihaljević (Mladost Zagreb), cu 17 puncte, a fost cea mai bună marcatoare în acest joc, urmată de Bogumila Biarda (Volei Alba Blaj), cu 16 puncte.

Volei Alba Blaj, antrenor Stevan Ljubičic (conform zonelor ocupate în teren): Drussyla Costa 10p. (1 as, 1 blocaj), Nneka Onyejekwe (cpt.) 12p., Iarina Axinte 3p. (1 as, 2 bocaje), Isidora Kockarević 2p., Jovana Kocić 15p. (2 ași, 7 blocaje), Bogumila Biarda 16p. (1 as), – Andra Cojocaru (libero), Britt Rampelberg (libero). Au mai jucat: Katarina Jović 12p. (1 as, 1 blocaj), Lea Deak și Raisa Ioan.

Odată cu victoria campioanei României, campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, care a trecut, în primul meci al zilei, de campioana Cehiei, Kralovo Pole Brno, 3-0 (25-11, 25-14, 25-17), a obținut și ea, matematic, calificarea în faza grupelor Ligii Campionilor.

Joi, cele două echipe se vor confrunta pentru stabilirea câștigătoarei grupei de calificare și, implicit, a adversarilor din faza următoare a competiției.

Câștigătoarea turneului de la Blaj va evolua în Grupa D (alături de Carraro Imoco Conegliano, Developres Rzeszow și Allianz MTV Stuttgart), iar ocupanta locului doi va juca în grupa E (alături de LSK Commercecon Lodz, Volero Le Cannet și SC Prometey Dnipro)”, au scris reprezentații echipei.

Sursă foto: Facebook, Volei Alba Blaj, Andrei Stânea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 26.10.2023 at 16:28

    Staţi cuminţi că în grupa E mai aveţi o şansă. Deci pierdeţi, altfel vă opriţi repede.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax