Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, de la începutul anului. În ce sectoare s-a construit mai mult

Publicat

S-au înregistrat creșteri la volumul lucrărilor de construcţii în primele cinci luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019. Cele mai mari sunt la reparații capitale.

Potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică, este vorba despre creșteri cu 22,3% ale lucrărilor de construcții, 58,5% la lucrările de reparaţii capitale, 58% lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi 9,1% la construcţiile noi.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+39,7%), clădirile rezidenţiale (+19,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+4,0%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+63,6%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+50,2%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+11,2%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+39,4%), clădirilor rezidenţiale (+19,8%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+8,4%).

sursă: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax