Connect with us
Publicitate

Sanatate

Voluntari Crucea Roşie Filiala Alba au oferit servicii de asistenţă, la Alba Iulia, de Ziua Naţională

Publicat

Voluntarii Crucea Roşie Filiala Alba au fost alături de românii care au venit la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Le-au oferit ceai gratuit, au măsurat tensiunea arteriale celor care au dorit şi i-au informat cu privire la însemnătatea zilei în calendarul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii – Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA.

“Oamenii ne-au primit cu aceeaşi deschidere ca şi până acum, cunoscând îndeaproape activităţile pe care filiala noastră le desfăşoară cu acest prilej”, transmite directorul Filialei Alba, Adrian Duşa.

De asemenea, două ambulanţe ale organizaţiei au fost prezente la eveniment, conform Planului Local de Acțiuni încheiat cu Primăria municipiului Alba Iulia, asigurând asistenţa medicală pentru miile de oameni prezenţi de-a lungul zilei. Intervenţiile au presupus pe de o parte cazuri mai grave, care au necesitat transport la Unitatea de Primire Urgenţe Alba, dar şi situaţii care au putut fi soluţionate pe loc, precizează sursa citată.

Ziua de 1 decembrie reprezintă pentru Crucea Roşie Română Filiala Alba, întotdeauna un bun prilej de a fi alături de românii care din spirit patriotic se reunesc pentru a sărbători Marea Unire din 1918 la Alba Iulia.

Istoria Crucii Roşii Române se împleteşte armonios cu istoria României, încă de la înfiinţarea sa, în anul1876. În timpul Primului Război Mondial, Cruce Roşie Română a adus o importantă contribuţie la alinarea suferinţelor militarilor răniţi, refugiaţilor şi populaţiei civile. Femei, aparţinând celor mai diferite categorii sociale, au muncit ca voluntare ale Crucii Roşii în spitale, infirmerii, cantine. Însăşi Regina Maria, Înalta patroană a Crucii Roşii Române, a vizitat spitalele şi punctele de adunare a răniţilor, intervenind alături de Surorile Voluntare de Cruce Roşie.

În zilele noastre, Crucea Roşie îşi continuă ascensiunea şi demersurile în sectorul umanitar, asistând persoanele vulnerabile în situaţii de dificultate şi de criză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax