Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Voluntarii de la Crucea Roşie Alba, prezenţi în pieţele-agroalimentare din judeţ. Verificări ale tensiunii arteriale, colesterolului şi glicemiei

Publicat

În această perioadă, în zilele de marţi, joi, vineri şi duminică, voluntarii de la Crucea Roşie Română Filiala Alba sunt prezenţi în pieţele-agroalimentare din Sebeş, Aiud, Alba Iulia, Cugir, Ighiu, Blaj şi Cugir. Crucea Roşie Alba a demarat acţiuni de măsurare a tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului, în schimbul unor sume minime. Intervalul orar la care voluntarii pot fi găsiţi în pieţe este 8.00-12.00.

Voluntarii Crucii Roșii Române Filiala Alba vor măsura cu aparate specializate colesterolul, glicemia, precum și tensiunea arterială, în următoarele pieţe-agroalimentare din judeţ:

Alba Iulia – în zilele de marți

Sebeș, Aiud – în zilele de joi

Ighiu – în zilele de vineri

Blaj, Cugir – în zilele de duminică.

Programul de prevenție în domeniul sănătății și educația pentru sănătate reprezintă activități de referinţă pentru Crucea Roșie, fapt pentru care filiala a dezvoltat paleta de servicii acordate beneficiarilor din piețe. Ocazional, la solicitarea beneficiarilor vor fi realizate teste pentru depistarea osteoporozei. Crucea Roșie îndeamnă populaţia să acorde importanţa cuvenită verificării constante a stării de sănătate, măsurarea periodică a tensiunii arteriale, a colesterolului si glicemiei contribuind la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, a bolilor cardiace şi renale.

Bolile cardiovasculare reprezintă în continuare principala cauză de deces atât în România, cât și în Europa, iar anual 60% dintre decesele înregistrate în Romania sunt cauzate de boli cardiovasculare. Prin astfel de acţiuni Crucea Roşie urmăreşte facilitarea accesului atât la servicii de informare şi prevenţie cu privire la principalele afecţiuni de ordin cardiac și nu numai, cât şi la servicii de acordare a primului ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax